måndag 5 september 2011

Långjäst bättre för magen

Har varit hos mamma i helgen, därav litet avbrott i bloggandet. Käkat gott o mått fan men det var skönt att komma utanför väggarna. Magen har inte varit på min sida o inte yrseln heller. Igår bar det ut på böljan blå, kanske sista turen för i år. Skönt att komma ut på havet och få lite luft till skilland från att vara på land och bli kvävd av åskhettan - om faktiskt inte slutade i nån åska? Skumt.

Idag är jag tillbaks på hemmaplan. Mår illa som fan och är yr. Känns som jag ska tuppa av större delen av tiden vilket inte är vidare lustigt.. håller på med en deg. Långjäst pizzadeg tänkte jag mig. Får se hur det funkar men planen är att det ska gå bra.. långjäst bröd funkar bättre för magen så varför inte testa långjäst pizzadeg.. har satt en grund till vila-vika bröd som jag tänkte kavla ut till lite större rondeller (pizzabottnar) grädda i förväg och sen grädda igen med pizzafyllning på ikväll. Borde bli bra. Degen bubblar fint och är elastisk och härlig as we speak.

Har varit på toa idag. Två gånger utan resulax (även om jag fått ta till den för att tömma tarmen två gånger efteråt) världens hugg i magen o sen springa på toa.. skumt! Undrar just om det är levaxinhöjningen, mineraltillskotten eller en kombination av dessa? Kan ju vara slumpen också, det är svårt att veta. Den som lever får se.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar