fredag 9 september 2011

Pajbak och indiskt

Jag har visst en del att säga idag. Eller så har jag bara ingen som vill lyssna på mig ;)

Har satt en äpplepaj i ugnen. Vet inte hur jag ska få ner den med tanke på dagsformen på magen - men den doftar i alla fall ljuvligt. Bara en sån sak. Fyller lägenheten med en härligt mammig doft.. mammig för att jag förknippar doften med mamma. Hon är grym på att göra äpplepajer. Mina kommer inte i närheten. Men det är väl också så det ska vara?

Maken ska köpa med sig indiskt hem idag. Har varit sugen på det länge.. men idag.. jag vet inte? Magen är som sagt inte i form. Vet inte vad den kommer tycka om indisk mat då.. med tanke på allt glutamat de brukar stoppa i den typen av mat i det här landet.. skumt att man ska må dåligt av indisk mat i sverige och bra av indiskt mat i indien - där hygienen borde vara tusen gånger sämre än här? Vart tog matkärleken vägen?? Glutamat, använder man det för att man inte längre vet hur man gör för att få maten att smaka bra på naturligt väg eller för att råvarorna man använder är i så kasst skick att man annars inte skulle kunna äta dem? Inte utan att man undrar. En sak står dock klar: magen no like! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar