söndag 1 maj 2011

Jag ser en tråd..

Ju mer jag lär mig inom den ekologiska medicinen, desto mer förstår jag hur kroppen reagerar och varför den reagerar som den gör. Jag ser en liten tråd.. genom hela min historia.. som liksom faktiskt är ganska logisk. Dessvärre har jag ännu inte kommit fram till vad som orsakat det jag lider av idag, men grunden har jag klar för mig och tråden är otvivelaktig. Magen följer mig sedan födseln, det går liksom inte att förneka. Sen att magbesvären varierat genom åren, kantat av allergier som blossat upp i perioder då de varit värre o perioder då de varit bättre.. allt detta följer ju kroppens naturliga mönster för att upprätthålla en energiproduktion som går på halvfart. Den gör vad den måste för att överleva. På bekostnad av vissa organ och andra kroppsliga funktioner. Ibland har man inget val?

Hur som helst. Gårdagen var hemsk. Inte vädermässigt eller sällskapsmässigt, men magmässigt så att säga. Hade kanonvärk. Kände mig bakfull (fast jag inte var det!) hela dagen. Inte ens på kvällen ville det ge sig. När jag ser tillbaks kände jag mig nog egentligen inte bakfull heller. Snarare full. Hela dan. Obalans i kroppen, illamåeende, magont huvudvärk.. förgiftad? Sjuk. Allt annat än bra.

Maten på kvällen, som bestod av nyfångad firre (färskare går knappast att få!) skapade kaos i magen den med. Borde vara bland det bästa jag kunnat äta men magen höll inte med.

Idag är illamåendet borta, jag fick sova inatt magen till trots och jag fortsätter använda mitt rehband runt buken.. det håller ihop saker o ting o jag slipper spänna emot så mycket själv. Jag inbillar mig i alla fall att det hjälper lite.

Ikväll är det dans. Är inte särskilt upplagd för tillfället, jag måste motvilligt erkänna det. Men jag ska ta mig iväg. Det blir nog bra när jag väl är där. Det är resan dit som bromsar upp..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar