torsdag 5 maj 2011

D vitamin mot cancer - och som förebyggande åtgärd!

Mycket skriverier om D vitamin nuför tiden. Kanske för att denna vitamin spelar större roll än man tidigare trott? Det finns väl en anledning till att man sen länge gett AD droppar till småbarn..

Vitamin D är ett omdiskuterat vitamin. Vissa hävdar att det blir giftigt i för stora mängder, medan mängder med forskning visar att detta vitamin spelar stor roll både i förebyggande behandling MOT cancer samt behandlingen AV cancer. Dock i doser som i Sverige vore förbjudna. Faktum är att många cancerformer, inte minst tjocktarmscancer, går att förebygga med en ändrad livsstil och ett ändrat födoämnesintag. Detta är något man i Västvärlden inte vill "offra" - man ser hellre att man genom en viss livsstil och kost behåller "lyckan" för att sedan skylla på diverse onda fenomen när cancern dyker upp som blixten från en klar himmel.. vilket den egentligen aldrig gjort. En tanke bland många.

Intressant läsning finns på http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/10/13/vitamin-d-doubles-colon-cancer-survival-rates.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar