onsdag 11 maj 2011

Stamceller - framtidens "hjälp" även mot sjuka tarmar?

Forskarna vid Sahlgrenska har visst lyckats med något. Det är tur det vill jag lova! De gillar ju att skryta när det går bra - men när det INTE gör det sopar man historien under mattan.. fantastiska land. Så öppet.. eller hur det nu var. Ju mer man forskar (själv) desto mer upptäcker man hur korrupt allt faktiskt är och hur det i grund och botten enbart handlar om en sak (eller två, beroende på hur man ser det) makt och pengar. Inget annat.

Hur som helst. Denna metod, att bota någon med en kronisk sjukdom genom att använda stamceller är både skrämmande och fantastiskt på samma gång. Jag är lite emot stamcellsforskning eftersom det nånstans finns en gräns för hur långt man kan gå.. men samtidigt ser jag ju de möjligheter som finns med denna typ av forskning och vad den kan göra för människor som annars "stått utan hjälp".

Man undrar om detta kan bli framtidens lösning på de problem man idag inte kommer åt? Kanske kommer även tarmarna att kunna "bytas ut" med den här tekniken i framtiden..

http://www.nyteknik.se/nyheter/bioteknik_lakemedel/bioteknik/article3173401.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar