lördag 21 maj 2011

Dag fyra med Sakral Nervstimulering

Jaha.. så har det alltså blivit lördag. Gårdagen avlöpte lite bättre än dagen före. En resulax o ett minimalt toabesök och jag klarade mig igenom ännu en smärtsam dag på ganska bra sätt om jag får säga det själv.

SNS gör något med mig - om än inte vad jag kanske hade hoppats o förvänat från början. Jag skulle vilja testa tillsammans med mina normala procedurer o medidciner.. kanske är det dessa i kombination som blir lösningen för mig? Alltså om jag får lägga mig på brädan o tömma tarmen kanske jag slipper allt detta onda däremellan? Det gör mig irreterad att inte kunna testa det nu.

Elektroden har blivit lite röd. Eller runtomkring vill säga. Det har kommit in lite luft under plasten och den har fått utrymme att börja röra sig mer (vilket också känns!) men jag hoppas den skall sitta kvar till åtminstone nästa vecka..  behöver mer tid att få den att fungera. Men den vill ju inte sitta där den ska. Har nog rört mig lite för mycket också i förhållande till vad jag borde men det är förbannat svårt, när man är van att vara i farten från morgon till kväll, att plöstligt vara stilla o inte göra nåt???


Att leva som vanligt är svårt när man inte får göra något av det man normalt brukar göra! Hur kan man då jämföra före och efter. Det jag definitivt kan säga är att känslan av tokjäsningar minskat avsevärt och att kramperna avtagit.. men det där med att tömma tarmen.. verkar inte riktigt vilja sig. Än. Det är den biten och värken från en sprängande mage som jag kämpar med för tillfället. Skam den som ger sig. Det är tur att man är van att ha ont!!

2 kommentarer:

  1. Hej. Hittade din blogg när jag googlade på sakral nervstimulering... jag var och satte in min imorse.. test perioden... jag har min pga min urinblåsa. Men antar du också har din längst ner i ryggen? Hur länge hade du ont?... jag kan knappt sitta eller ligga. För det gör så ont där den är insatt... försökte googla på hur länge jag kommer ha ont,men hittade inget... det gör så helvetes ont där elektroden sitter........

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och ursäkta att svaret dröjt! Har inte haft stenkoll på bloggen sista veckan tyvärr... men, bättre sent än aldrig hoppas jag! Japp, min sitter längst ner i ryggraden. Kota S3. Jag trodde nog min skulle göra ännu mer ont än den faktiskt gjorde, men allt beror väl på hur den sitter, vilken smärtkänslighet man har (det är ju väldigt varierande) och hur man sitter, rör sig, hur mkt fett som tar emot etc. Jag är ganska tunn och testelektroden kändes ju hela tiden, den är ju liksom utanpå kroppen och det drar hela tiden i den eftersom den liksom sitter löst även om den är tejpad (ifall de inte lagt in din permanent redan, vet att de ändrats en del sedan jag satte in min första?) man har den ju i tre veckor, sen drar de den om de inte sagt nåt annat till dig? Jag fick mkt besvär av plasten som höll den på plats, mitt i sommaren och helvetes med eksem och reaktioner av det... att dra den gjorde ont för den hade liksom vuxit fast... själva testperioden tyckte jag inte var så jobbig förutom då att jag inte kunde göra saker jag normalt gör för att få min tarm att funka, men nu har jag förstått att det är din blåsa som är problemet och inte tarmen? Har du någon effekt där? Räkna med att det känns så länge du har dosan utanpå kroppen och det liksom skaver..,. när den permanenta kommer, om den kommer, läker det ju ihop på ett annat sätt men då har du å andra sidan elektroderna innanför skinnet och batteriet i skinkan istället och där får man räkna med att det kommer kännas ett bra tag (jag känner fortfarande av mitt batteri det sitter lite dumt och vissa lägen ska man undivka att sitta i) men elektroderna känner jag inte längre.,, vet inte om det var det svar du önskade, men det bästa jag kan ge. Det är ju så himla individuellt! Maila mig gärna om du har fler frågor, bättre koll på mailen än bloggen ibland... jessica.jansson@gmail.com

      Radera