tisdag 3 maj 2011

Nux vomica, lycopodium, R7 Dr Reckweg

Dessa är bra substanser mot magproblem - men det gäller ju att resten stämmer in också. Det vill säga hela bilden. När det gäller homeopati väljer man ju inte bara ett medel mot ex "gaser", man måste se till hela bilden och ta med övriga symtom i beräkning. Inte bara symtom heller utan konstitution, om man är sämre eller bättre i varmt/kallt väder, humör och så vidare. Allt skall med i beräkningen och förvånansvärt nog finns det faktiskt näst intill alltid ett medel som stämmer in på de absolut flesta av dessa kriterier.

Sen är det ingen mirakelmedicin vi pratar om. Det får ju inte ens kallas medicin, nej jisses tänk om det skulle "bota" någon - vilken katastrof för läkarkåren?! Alla dessa år med vetenskapliga studier (manipulerade studier) och alla pengar man lagt på dessa.. skulle en giftig substans utpädd hundratals gånger kunna rätta till symtom som en sådan kostsam medicinsk behandling inte lyckas få rätsida på? Katastrof som sagt. Eller nåt sånt!

Hur som helst är R7 bra när man skall avgifta levern bla. Den är för övrigt bra i kombination med många andra preparat vad gäller homeopatin eftersom den förstärker effekten av dessa. Det sjuka är att jag hittar en massa preparat som stämmer in på mig - o dessa stämmer även in på min hund när jag försöker hitta något som skall hjälpa honom!

Lycopodium och nux vomica är viktiga för mig. Hur det ser ut för alla andra kan jag inte svara på men det är dessa substanser jag fokuserar på för tillfället. Jag kör R37 när det kör ihop sig rejält och jag inte är hemma. Ibland underlättar det en del ibland inte. Jag ska inte svära på att det inte är placebo men jag är å andra sidan skeptisk till det mesta så det kan vara så att tillfället är boven i dramat också!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar