måndag 23 maj 2011

Iberogast - nytt medel mot IBS?

Har nu tagit Iberogast i ca en vecka. Om detta är det nya "mirakelmedlet" mot ibs och dyspepsi så vet jag inte riktigt om jag tror på mirakel? Nä, ärligt talat gör jag inte det. Jag trodde inte på detta från början heller, ärligt talat, men jag ville i alla fall testa för att kunna skriva en "vettig recension". Visst innehåller Iberogast en jäkla massa läkeörter och förmodligen funkar den för någon med "milda till måttliga" besvär av dyspepsikaraktär eller ibs-karaktär - beroende på hur man definierar dem såklart!

Vad gäller oss med lite svårare slag av tarmstörningar.. är den nog dessvärre att slänga pengarna i havet. Återigen. Jag skall fortsätta prova ett par veckor men det ser verkligen inte lovande ut. Vill även upplysa om att personer som är överkänsliga mot gråbo och dylikt skall hålla sig borta från den eftersom dessa personer kan reagera mot Iberogast.

Det är med förväntan och förfasan jag ser fram emot att höra om nästa "mirakelmedel" på marknaden och se vad de kokar ihop då!!

Jag kanske ska börja mixtra ihop nåt själv.. vem vet, det kan ju inte bli värre än de preparat som redan finns på marknaden... ;)

10 kommentarer:

 1. Har inte kollat upp den, men misstänker att den är baserad på örter och grejs som man använt runt om i världen tusentals år tillbaka för diverse magtarmproblem;) Sånt som helt enkelt ska hjälpa matsmältningen, och därmed minska gasbildning och annat som skapar obehag. Det är ju festligt att läkemedelsindustrin ska göra sig rika på gammal kunskap genom att göra den ny;)

  SvaraRadera
 2. Du har helt rätt Martina! O precis som du säger... örter o "grejs" som använts tusentals år mot magbesvär skall nu lanseras som "mirakelmedicin" för att det finns att köpa på apoteket o numer fått "läkemedelsstatus". Fantastiskt vad placeboeffekten kan göra ibland... ;)

  SvaraRadera
 3. Hej, hur gick det sedan? Finns inget hopp, eller?

  SvaraRadera
 4. Hej Karin! Hopp finns det alltid, det gäller bara att inte ge upp tron på hoppet, om du förstår vad jag menar?

  Iberogast däremot var inte värt hoppet för min del, men det var värt att testa i alla fall. Testar man inte kan man heller inget säga. För min del var det dock inget mirakelmedel och gjorde varken från eller till för magens del. Hur gick det sen? Tja, jag fortsätter leta.. provar nogasin för tillfället och hittils.. kan jag bara säga samma sak: ingen effekt whatsoever, men jag ska testa några dagar till innan jag säger vare sig bu eller bä.

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag kan lova er att iberogast är definitivt inget placebo för mig. Jag var desperat då min IBS styrde hela mitt liv och tänkte att det är värt att testa. Trodde dock inte en sekund på det hela. Men det hjälpte faktiskt, det och dimetikon har hjälpt mig otroligt mycket. Jag vill heller inte påstå att jag lider av en mildare IBS än andra. För mig funkade det, men jag har ingen aning om varför...

  SvaraRadera
 6. Hej Alexandra! Jag kan bara gratulera, vad roligt att den funkar på någon. Nu vet jag inte hur svåra problem du har eller hur länge du haft din "ibs" (som för mig är mer en slasktrattdiagnos än en förklaring av bekymmer o symptom) men oavsett så är det ju toppen att du fått hjälp av denna lilla tinktur (hoppas jag att jag får kalla den?) Nu skall jag tillägga att jag inte lider av "enbart" ibs själv (även om det kan vara nog så jobbigt!) utan jag har många andra problem i tarmen och fysiska hinder som ställer till det.. men som sagt, så länge den hjälper någon är jag glad! Mig hjälpte den dock inte ett smack... Hoppas den fortsätter fungera lika bra. Du får gärna tala om hur många droppar du tagit och hur många gånger om dagen för dem som kanske kan få samma lindring som du! Vad för typ av "ibs" har du ex? Hur länge tog du den innan du märkte effekt osv? Vore intressant att veta det finns ju många läsare med andra tarmproblem än vad jag har här :)

  SvaraRadera
 7. hej alla!

  lite sent kommentera detta kanske men ville bara säga att iberogast verkar fungera på mig. vågar inte kalla det mirakel, men det lättar upp helt klart. tog just en veckas paus från iberogast men efter några dagar kom mina problem tillbaka. idag när jag igen började med 2x20 droppar så börjar tarmarna jobba och gaser lättas. åtminstone mildras mina besvär tydligt.
  min läkare har hittills ställt diagnos ibs och utmattning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att höra att det hjälper för dig! Mirakel är väl inget man skall hoppas på men som de säger every little helps.. om det så bara kan underlätta en gnutta! Hur länge har du testat och hur länge har du haft dina symtom innan dess? Vore spännande att få veta. Lycka till i fortsättningen!

   Radera
 8. Rätt nyligen fastställd IBS (typ 2 veckor sedan) men problemen har funnits i ca 20 år. Iberogast funkar för mig. Tillsammans med vettig kost då givetvis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju skönt att höra... är det så enkelt att lösa så är det bara att tacka och ta emot :) Fortsätt på den vägen och ta hand om kroppen så bra du kan. Vi har bara en. När den pajar.. då märks det! Lycka till!

   Radera