torsdag 5 maj 2011

Häxjakt!

Man talar om dåtidens häxjakt.. på gummor o gubbar som experimenterade med "socialt icke accepterade" metoder. Man kan ifrågasätta vad dessa metoder faktiskt innebar? Man förkastar de här häxjakterna idag. Man tycker de var vidriga.. men det sjuka i sammanhanget är ju att vi fortsätter på samma sätt idag!

Häxjakten har bara fått en annan skepnad. I form av sanningssökare som försöker blotta alla komplotter i samhället och ta dem upp till ytan. Vi gör allt för att kränka dessa människor och göra dem otrovärda. Gräver upp all skit vi kan för att på så sätt minska deras inflytande i samhället. Vad är det, om inte häxjakt? Vi hänger ut dem i media och spyr galla över dem. Kollegor vänder dem ryggen och chefer ger dem sparken.

Detsamma gäller inom alternativmedicin - den man nu försöker förbjuda och sätta "häxstämpel" på. Läkare som förespråkar dessa metoder fryses ut ur samhället och fråntas sin legitimation. Preparat som har mer eller mindre bevisade effekter mot diverse "obotliga" sjukdomar (- i form av vitaminer, mineraler - eller rent av en förändrad livlsstil? Mindre strålning, mer motion, kost som lagats från grunden på bra råvaror.. osv..) förbjuds eller så straffar man dem som försöker bevisa deras effekt "vetenskapligt". Man förkastar detta som "Hum bug". Vad kallar vi det? Häxjakt? Om inte vill jag gärna har en bättre förklaring. För det är ju precis samma grej.. 

Man vill ta ifrån folket chansen att själva bestämma över sin hälsa och pracka på dem en massa gifter för att på så sätt ta kontroll över hela vårt liv. Genom masspropaganda och skrämselmetoder avråder media från att försöka att på egen hand lösa våra egna problem - nej bättre gå till läkaren o stopp i lite psykpiller som (genom tvivelaktiga metoder) genomgått dessa "vetenskapliga" tester. Jag undrar vad de baseras på? Hur cellerna mår? Knappast. Att blockera signalsubstanser och den del av hjärnan som varnar om att något är allvarligt fel är knappast att bota en "sjukdom" snarare att lägga locket på - i väntan på nästa katastrof.

Jag blir så arg. Som sagt, en integrerad medicin, där skolmedicin går han i hand med den alternativa hade varit det ultimata - men där finns ju inte lika mycket pengar att tjäna?! När allt kommer omkring har vi inte kommit längre än för hundra år sen. Makt och pengar styr. Punkt. Vore målet att få folk friska hade åtgärderna kunnat se betydlig mer annorlunda ut idag. På alla sätt och vis. De hade dessutom kostat samhället betydligt mindre.

Häxjakt var ordet. Den har alltid funnits - och kommer alltid finnas - i olika skepnader.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar