torsdag 7 mars 2013

Svarta bananer och yoghurt med levande kultur - för att läka tarmen

Som de flesta som följt min blogg redan vet är jag en stor beundrare av Jini Patel Thompson och hennes olika teorier kring diverse tarmsjukdomar. Hon har bra förslag på hur man bäst gör för att läka dem på en lite mer naturlig väg än den traditionella skolmedicinen kan erbjuda. Det kostar dock sin slant och det är fanimej inte billigt att vara sjuk! Man har inte alltid råd...   många av hennes dietförslag innehåller elemental shakes (proteinshaker med protein som redan är nedbrutet och lättare för kroppen att ta upp och tillgodogöra sig, kort sammanfattat) som även de kostar en slant om man nu skall försöka sig på att leva på dem ett tag. Det kan ju gå åt rätt många under en dag.

Har själv svårt för det här med flytande dieter även om jag vet att det kan hjälpa en hel del att låta tarmen vila från fast föda en period.. för att få mer tid att läka sig själv om inte annat.

Här kommer dock lite tips om hur man kan göra för att själv tillverka sina relativt billiga shakes på en bas av svarta bananer och yoghurt med levande bakteriekultur. Det går, som jag redan tidigare förklarat, att göra sin egen yoghurt med en ganska simpel yoghurtmaskin, lågpastöriserad ohomogeniserad mjölk och lite kultur..  tar ungefär ett dygn och yoghurten som blir resultatet av det hela är en betydligt fräschare, nyttigare variant av den kommersiella som går att finna i livsmedelsbutikerna.

http://blog.listentoyourgut.com/how-do-i-heal-myself-when-im-broke/#

Har inte testat detta själv, men det låter inte som någon dum idé om man har disciplin nog att klara av att följa dieten! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar