onsdag 6 mars 2013

Journalkopior på posten

Fick hem mina journalkopior från senaste operationen på posten idag. Tack för det, det var ju ganska snabbt jobbat får man säga. Jag kan inte klaga över att det dröjde. Det jag kan klaga över är väl att det var ganska sparsmakat med information och att jag inte fick med det intyg som jag bad om. Nåja, någonstans ska det ju krångla så varför inte där liksom...

Hur som helst. Anledningen till att jag ville ha ut kopiorna var väl egentligen för att jag ville ta reda på varför jag var sövd så länge när det inte var planerat från början. Förstod redan på de första raderna att de haft svårt att träffa rätt och få rätt reaktioner (pga botoxet som dröjt kvar??? Nu spekulerar jag) trots att de försökt på många olika ställen, håll och vinklar. Dessutom står det att man inte kunde undgå en viss benpåverkan trots att man försökt att undvika detta.. hmm.. nu blir jag fundersam. Förstår plötligt varför jag fått ändra program pga envisa nervryckningar i foten och smärtor i benet.. och jag förstår också varför sköterskan frågade om jag kände nåt i foten den här gången. Det gjorde jag inte då efter operationen, men de här reaktionerna har kommit långt efter. På två program dessutom. Igår var det kraftigaste omgången hittils då hela foten krampade ihop efter att jag stängt av och satt på apparaten igen. Jag hoppas det inte är något som eskalerar med tiden. Får prata med dem nästa gång jag skall dit och höra mig för..

Stod även i journalen att det var nåt svartmarkerat nånting mellan en elektrod och stimulatorn av okänd anledning. Vore intressant att få veta vad det innebär? Ibland är det bra att läsa sina journaler själv och ibland får man bara ännu mer frågor. Där stod i alla fall vilka inställningar de använt, vilket kan vara bra att veta i framtiden.

Fick dessutom hem mitt patientkort idag (ser inte mycket ut för världen) som min kära bror (tack Jesper!!!) hjälpt mig att plasta in. Fick ju bara ett pappkort med mig från sjukan då sköterskan lyckades göra sig av med hårdplasten som skulle sitta runt och inte hade tid att fixa en ny plast...   fantastiskt med tanke på att det här kortet skall följa med mig en lång tid framöver. Bra om det håller kan man ju tycka. Men... det där är väl inte deras problem. I alla fall inte i sjukvårdsvärlden. Men jag kan tycka att man kan begära mer av ett identitetskort än ett som mest liknar ett visitkort man kan få på vilken mataffär som helst. 

2 kommentarer:

  1. Ja du, läsa journalerna kan alltid vara bra;) Minns inte hur lång tid jag gick runt och trodde att jag hade en loopstomi (som var tanken), uppåt ett år tror jag, innan jag läste i journalen att så inte var fallet, för de hade råkat dragit upp tarmen roterat och fått kapa. Tacka fan för att den inte såg ut som jag föreställt mig;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vad ska man säga..? Denna vård... det gäller att kolla allt själv. Både en, två och tre gånger.. och ändå kan man inte vara säker på att det blir rätt? Hm.

      Radera