torsdag 28 mars 2013

Påskgott

Det börjar närma sig påsk, vilket för min del innebär mer mat och godis än vad vi normalt är vana vid. Nog för att jag är en gottegris, men jag väljer mitt "godis" med omsorg. Godis i min värld är mörk choklad och nötter. Köper sällan annat godis men ibland (som till påsk) gör jag ett undantag. Ångrar mig dock alltid efter då jag mår ganska kasst av "vanligt" godis. Gelatin, socker i mängder, stabiliseringsmedel, färgämnen - you name it. Inget av det där är bra för en känslig mage. Annars gillar jag ju att göra mitt eget godis i form av nöt/chokladbollar av lite rawfoodformat. Sötade med dadlar inbillar jag mig att de i alla fall inte är helt onyttiga ;-) Man kan välja att tolka saker som man själv vill eller hur?

Idag tänkte jag faktiskt göra en chokladmousse. Japp! Mörk choklad, havrevisp, kaffe, ägg, lite honung.. något i den stilen. Kanske byta honungen mot agavesirap? Ah, jag får se vad jag har i skafferiet. Kanske inte ens behövs med tanke på chokladen. Gillar inte när det blir alltför sötsliskigt även om jag är e en gottegris. Kanske byta kaffet mot mint? Hm, återstår att se.

Imorgon kommer faster och farbror från Strängnäs hit och käkar våfflor med oss. Skall bli trevligt att visa dem vårt hus och bjuda igen lite för alla de gånger vi fått bo hos dem då vi besökt sjukhuset i Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar