lördag 23 mars 2013

Ny dag, nya tag, nytt program på min sns

Jag bestämde mig som bekant för att byta program på min sns efter morgonens misslyckade försök att gå på dass utan mina resulax (livräddare). Kämpade länge på cykeln, men det ville sig inte. Sammanfattningsvis kan man väl säga att jag gått på dass med mer eller mindre stora besvär ungefär lika många dagar som jag inte gjort det under den tid jag testade program nummer fyra (det nya). Däremot fick jag aldrig tömt tarmen såpass mycket att jag kunde låta bli mina resulax. Oavsett dos (fyra om dagen har jag hållit mig till sedan starten) har jag inte klarat mig utan att använda lika många medel. De dagar jag kunnat tömma tarmen före har jag dock fått ur mig mycket mer totalt sett och tarmen har på grund av det mått bättre. Idag var ingen sån dag. Molvärken och huggsmärtorna har följt med mig sedan imorse.

Har fortsatt ta mina tarmslim (1-2 varje kväll beroende på status på magen) samt tre movicol om dagen. En på morgonen efter frukost och två på kvällen innan läggdax. Räcker dock inte för att tömma tarmen utan annan hjälp...  magvärken har inte varit att leka med idag.

Valde program numero 3 den här gången, eftersom båda de andra gjorde ont mellan benen när jag testade. Hittils ingen bra respons, men det är ju för tidigt att säga ännu...  det som känns lite jobbigt är att det "pirr" som jag känner av stimuleringen nu, efter den permanenta implantationen, skiljer sig från den känsla jag hade under testoperationen. Då "drog" det liksom mer och nu sticker det mer. Känns som stimuleringen är snabbare och kortare för att beskriva det på bästa sätt. Tidigare längre drag och inte lika snabba. HM, undrar om sköterskan kan ändra detta? Känslan skall ju vara densamma som under testoperationen...  inte helt annorlunda... jag hoppas de vet vad de gjort.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar