onsdag 6 mars 2013

Snäll-mot-magen-paj

Min gubbe har klagat en del på att jag gör för mycket efterrätter. Jag VET, jag är lite av en efterrättsnarkoman. Gillar att ha nåt gott att tugga på efter maten. Det är lite svårt att komma ifrån. Jag får skylla på dålig karaktär där tror jag, även om jag vet att det är en urusel ursäkt. Dålig karaktär kan man ju faktiskt bemästra om man vill. Annat är det med vissa andra delar av kroppen och dess urkassa funktioner.

Hur som helst. Efterrätt i min värld behöver inte nödvändigtvis betyda att det är något sådär satans onyttigt jag stoppar i mig. En efterrätt kan bestå av ett ugnslagat äpple med kokosfett, kokosflingor eller mandel, kanel, kardemumma och lite sojayoghurt smaksatt med vanilj och eventuellt lite honung. Det kan man leva med. Sen är jag ju en chokladoman utan dess like det skall jag inte förneka - men även här kan man ju komma undan med alternativ som är bättre än de normala vanliga kladdkakorna. Nej, jag pratar inte sötningsmedel eller artificiella tillsatser. Jag pratar om allt med måtta och att välja sina ingredienser med omsorg.

Idag tänkte jag göra en hallonpaj. Jag vet att vissa kan få besvär av just hallon, men för min del funkar de fint så därför valde jag att använda mig av hallon ändå. Hallon innehåller trots allt en hel del nyttigheter och de smakar otroligt gott. Hallon och lingon tänkte jag mig. Vet inte hur kombon blir men det visar sig väl. Något syrligt kanske? Lite honung på det så blir det nog finemang. Eller agavesirap? Får se vad som händer när andan faller på. Pajen är ju inte bakad ännu :)

Till pajskalet tänkte jag använda mig av havregryn, lite osötad granola, kokosfett och eventuellt lite kardemumma. För att göra pajen mindre rinnig tänkte jag använda mig av lite potatismjöl. In i ugnen på 175 grader nån halvtimme eller så. Borde bli rätt ok. Men det får tiden utvisa! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar