söndag 26 augusti 2012

Vattenklysma

Fick nån slags tuta av "min" kirurg på Huddinge när jag var där i veckan. För att slippa använda så mycket resulax och relaxit och kunna använda mig av ljummet vatten emellanåt. Ställde mig tveksam till detta redan från början, eftersom jag (av erfarenhet) vet att vatten gärna stannar kvar i min tarm och inte kommer ut igen. Det stiger snarare uppåt och "fastnar" längre upp i tarmen där det skvalpar runt och ställer till mer obehag än vad det gör nytta.

Tänkte i alla fall att jag fick ge det en chans imorse men usch.. jag skulle lyssnat på min egen intuition och gått på mina gamla erfarenheter. Det blev allt annat än bra. Nu kanske jag kan använda den här "tutan" till något annat än att spruta upp vatten fel väg, men jises..  det har verkligen inte varit bra i magen idag : ( Vattnet skvalpar fortfarande runt och man kan hör hur det verkligen kluckar runt därinne. Hua.

Beslutade mig dock att hänga med maken på löprunda idag (på lördag är det upp till bevis för hans del då han skall springa det där terrängloppet i massa vattenkladd och över stickiga grenar i skogen, hur kan man bli så galen?? ;)) och gud vad jag INTE ångrar att jag hängde på. Så skönt efter! Det var till o med skönt att springa idag (jag skojar inte!) det märks att några veckors ihärdigt genomplågad löpträning faktiskt ger resultat. Tack för det säger jag! Flåset är bättre, orken bättre och det känns faktiskt som jag skulle kunna springa längre nu, utan att det tar emot. Bara en sån sak! Dessutom är det gött att skvalpa runt tarmen lite, i alla fall när allt verkar stå still och inget händer. Att ha vatten kluckande i magen var naturligtvis ingen hit men jag är i alla fall glad att jag hängde på. Den där duschen jag nyss tog var bara SÅ skön. Det är nåt extra att ställa sig i duschen efter en löprunda när man känner hur man rensat ut varenda por (nåja, i huvudet i alla fall!) och blir sådär riktigt ren och fräsch efteråt.

Nu är det bara att inta kvällens glassportion med gott samvete ;) - eller något i den stilen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar