torsdag 30 augusti 2012

Liquidifierad mat

Eftersom tarmen bråkar så mycket för tillfället och jag gör mitt bästa för att läka skiten funderar jag allvarligt på att köra lite flytande föda nästa vecka. Flytande= puréad mat. Mest i form av smoothies i olika former och slag och med olika innehåll tänkte jag. Tänkte jag alltså. Så får vi se hur långt jag kommer i de tankarna. Än så länge känns det hållbart och förnuftigt, men det kan ju ändras på några dagar. Tillsammans med dagsformen vill säga. Den som lever får se. Som med så mycket annat!

PLANEN är dock att köra lite puréer, göra det lättare för magen att ta hand om. Smörja upp tarmen med bra fetter. Udo's choice och kokosfett bland annat. Gojsa ner dem i smoothies, eftersom jag inte är överdrivet förtjust i oljesmakerna. Det blir nog bra. Olja går ju faktiskt ganska lätt att kamouflera. Gapa o svälj ;)

För övrigt har tarmen varit bättre under förmiddagen efter en smärre pers med smärta efter morgonens resulax. Fick ta en mer än vad jag hade tänkt mig och den ställde självfallet till det i tarmen. Det går inte att glömma att det inte är "lent som en barnrumpa" därinne. Hua. Bara att få dessa små klysmor på plats är en smärre pers. Usch. Jag hoppas att jag en vacker dag (låt den komma snart!) skall slippa det här eländet.

I alla fall. Missade morgonens dos av movicol. Blandade till men av nån anledning blev den ståendes på diskbänken. Allt har en mening? Har försökt dra ner på movicol på kvällarna och då bara tagit en påse istället för två som jag gjort sista månaderna. Tar alltså tre totalt som det ser ut nu. Förutom idag då det kommer bli högst två. Tog istället magnesiumcitrat och kaliumcitrat efter frukost. 250 rep 100 mg. Dessa i kombination skall ju hjälpa till med att få tarmen att slappna av. Har bubblat o kört o pruttat en hel del nu på eftermiddagen. Sex timmar stämmer ganska bra. De skall nämligen ha sin effekt då. Mellan sex och tolv timmar efter intag. Tänk om jag kunde få gå på dass också. Vilken dröm det vore. Men så roligt har vi inte haft. Jag får nöja mig med ett par spontana pruttar. Bara en sån sak!

Har även börjat med acidophilus bakterier på kvällen efter sista måltiden. Det tillsammans med 2-3 st rubikon. Skall ta dem tills rubikonet är slut och sedan köra på med andra bakteriestammar tänkte jag. Väntar fortfarande på min bifidum infantis bakterieburk som borde vara här senast nästa vecka. Till dess kör jag på med det jag har. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar