måndag 20 augusti 2012

Oregano olja

Den är stark, den är kraftfull och den bränner i käften! Jag pratar naturligtvis om oreganoolja som jag sedan några dagar tar två gånger dagligen tätt följt av min stricture heal dos. Att oregano oljan är starkt parasit, bakterie och svampdödande är inte så svårt att förstå när man känner doften av den - en droppe utspädd i en flaska med olivolja (liten) ger hela badrummet en "angenäm" doft av ... rengöringsmedel??! Att rapa upp den bränner minst sagt i halsen.

Tror att jag gick ut lite för hårt idag med både oreganon och dmso:n. Båda är ju rätt kraftfulla och det kräver väl egentligen att man vänjer sig vid dem innan man satsar fullt ut och kör på full dos. Jag vet, jag vet men jag gör precis tvärtom ändå. Att jag aldrig lär mig. Magen ser ut som en badboll (jag skojar inte!!) och den känns som ett upprört jag vet inte vad, laboratorium a la Uppfinnar Jocke?! Hua..  vad göra för att få bukt på detta tro. Jag vet inte. Men jag förmodar att det är en reaktion när skiten där inne håller på att dö. Det är väl nåt i stil med ett tredje världskrig i min tarm just nu kan jag tänka mig.

Hittat många sidor med bra information om oregano oljan. Länken nedan är bara en av dem, som visar lite kort på vad man faktiskt kan förvänta sig för effekter av oreganon..

http://cellfood.nu/Oil%20of%20Oregano%20Suggested%20Usage%20V12.pdf

5 kommentarer:

  1. Hej!
    vad roligt att du har börjat använda oregano olja. Håller med om att den är väldigt effektfull men också väldigt stark. Hos www.kurakademin.se finns oregano olja i kapslar. Då skonar man munnen. Dessutom är höljet runt kapseln extra hårt (enteric coated)vilket betyder att kapseln inte löses upp i magen utan i tarmen. Man skonar alltså även magen :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Christina! Tack för tipset om oreganolja i kapselform. Ser både för och nackdelar med en sådan lösning, för visst har du rätt i att oljan är otroligt stark och frätande. Fördelen med att använda oljan i sitt "oljiga format" är ju att man kan dosera på ett helt annat sätt än vad man kan när kaplsarna redan är "doserade". Man kan ju lösa problemet med de frätande egenskaperna genom att droppa oljan i vegetabiliska kapslar men klart att det är mer joxigt och man måste veta vad man håller på med! Bra initiativ tycker jag från din sida! Oregano kommer nog att komma stort när folk inser dess potential..

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Hade svamp i munnen och i magen mådde så dåligt inte ens läkarna kunde hjälpa mig så ont sdomsom jag hade. Efter flera 3-4 års illamående depression olika tabletter och vitaminer vitlök mm åkte jag till slut in till en Mellanöstern butik och frågade efter oregano torkad på burk. Dessa burkar brukar vara malen med lite sesam i för matlagning i ungefär 1kgs och 500grams förpackningar.
    Iallafall tog med mig en sån hem la ungefär 6 matskedar och blandade med olivolja i en tallrik och åt upp hela på en gång. Fick lite halsbränna men efter 3 dagar e jag helt frisk. Så jag kör nu en matsked varje dag morgon och kväll för att hålla kroppen och tarmarna rena.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad var det för typ av oregano du köpte? Till matlagningsbruk? Är sesamfröna också malda eller är de i oljeform? Det låter som en riktig dunderkur. Intressant! Fortsatte du ta lika mkt dessa tre dagar eller tog du bara kuren den första dagen? Tar du något för att hålla de "snälla" tarmbakterierna i schack emellanåt om du äter så mkt oregano på regelunden basis? Mångar frågor, men klart nyfiken :) Berätta gärna.

      Radera