onsdag 8 augusti 2012

Raw food

Är sugen på att testa lite rawfood igen. Gillar tanken med raw food och gillar mycket av den råa maten men jag har ett litet problem. Min mage fixar inte allt detta råa. Det jäser, bubblar och puttrar något helt fantastisk mycket. Jag klarar helt enkelt inte av att bryta ner den som man ska. Kanske är min mage van vid för mycket kemikalier, för mycket raffinerad mat och för mycket saker som redan är i princip nedbrutna när de når tarmen? Vad vet jag.. men jag borde ha fyra magar, som en kossa - då hade det nog funkat bättre!

Lite av den råa maten kan jag dock klara av och det riktigt vattnas i munnen när jag tänker på sånt där. Så fräscht! Gjorde en form av nötbullar för nåt år sedan och till o med min kära mamma tyckte de var kalasgoda! Något som måste provas igen..  o den där chokladmoussen på avokado gick inte av för hackor den heller. Om inte annat känner man sig förbannat nyttig när desserten består av avokado, rå choklad och lite dadlar typ.. :) Som sagt, måste testas igen.

Hittade den här sidan på nätet med massa goda recept och funderar på om den kan komma att tillföra lite inspiration när jag får tummen ur och sommarn lider mot sitt slut. Just nu är jag fortfarande inne i semesterlunken och kan inte riktigt komma till skott med sånt där.. det behövs lite mindre make hemma och lite mer tid till att krypa på väggarna för att jag skall ta mig för sånt där. Efter semestern är slut med andra ord. Tyvärr är det ju ganska snart verklighet för vår del.

http://www.oolaboolah.com/double-chocolate-hemp-brownies/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar