onsdag 23 november 2011

Sambandet mellan cancer och en taskig tarmflora

Det är väl egentligen ingen nyhet. Cancerpatienter har,som det skrivits en hel del om på sistone, en rubbad tarmflora och en katastrofal obalans mellan de onda och goda tarmbakterierna. Detta klassas som en "ny upptäckt" men för oss lekmän utan fin titel bakom namnen kanske det inte direkt kommer som en överraskning? Det mesta av hälsan härstammar från tarmen. Taskig tarm = taskig hälsa rent allmänt. Största delen av immunförsvaret sitter trots allt i tarmen. Det är liksom här det börjar..

Det är ju inte bara cancerpatienter som har rubbad tarmflora. De flesta av oss som har någon form av tarmproblem har säkert insett samma sak. Det finns många andra exempel. Nu riktar forskarna uppmärksamhet på att försöka behandla cancerpatienter med "snälla tarmbakterier" för att på så sätt få hälsan tillbaks. Jag tror inte de är helt fel ute - men jag tror man borde koncentrera den här typen av behandling till långt mycket mer än bara cancerpatienter. En bra tarm medför ett bättre liv och en bättre livskvalitet.

För er som vill läsa mer om detta..

   Cancerpatienter saknar de "vänliga! tarmbakterierna!
Dr Rau har upptäckt ett vanligt problem i tarmfloran på över tusen patienter med cancer. Hans forskning har inte har gjorts någon annanstans i denna skala. Förhoppningsvis, med denna nya information, kommer hälso och sjukvårdspersonalen att bättre kunna hjälpa cancerpatienter vars tarmflora "är skadad", som Dr Rau säger. Han tror också att tarmfloran kraftigt kan förbättras med ett flytande tillskott gjord av frukter, nötter och grönsaker.
Thomas Rau M.D. sitter på sitt kontor på den världsberömda Paracelsuskliniken i Schweiz, där han är medicinsk ansvarig. Den livliga kliniken besöks av ca 300 patienter per dag, nästan 30 % av dem kommer från engelskspråkiga länder. Dr Rau är expert på biologisk medicin, som istället för att använda allopatiska läkemedel, använder ett brett utbud av verktyg, naturläkemedel och kosttillskott, inklusive ett nyligen skapat flytande tillskott som heter regulat, som är tillverkad av frukter, nötter och grönsaker.
Biologisk medicin tar hänsyn till hela kroppen och inte bara ett symtom.
Paracelsuskliniken har specialiserat sig på svårbehandlade fall, inklusive cancer och autoimmuna sjukdomar. I en intervju i april 2011, talade dr Rau om hans forskning på över tusen cancerpatienter. Han har upptäckt ett vanligt problem i alla dessa cancerpatienter, något som kan ha diskuterats förut men aldrig riktigt bevisat eller som allmänt har godtagits.
Men förhoppningsvis kommer detta ändras nu. Vad han upptäckte var, att alla hans cancerpatienter hade mycket låga nivåer av de vänliga, anaeroba bakterier. Även kända som mjölksyrebakterier, dessa inkluderar acidophilus och bifidus. En cancer patients tarmsituation är att betrakta som "ett vrak'' sade han rakt på sak. "Den är verkligen förstörd."
Rau forskning är ett genombrott för de som inser vikten av dessa mjölksyreproducerande bakterier. Folk talar om probiotika och nyttiga bakterier, liksom vikten av en god matsmältning i allmänhet. Men detta är första gången någon faktiskt formellt bekräftat att människor med cancer har minskade nivåer av dessa tarmbakterier. Detta kan förklara varför dessa patienter har svårt att avgifta och avsyra sin kropp.
Enligt Dr Rau, är det nödvändigt att avgifta kroppen och stödja och ge näring åt de nyttiga bakterierna i tarmkanalen och minska de onyttiga bakterierna. Han anser att ett av de bästa sätten att göra detta på, är att använda ett naturligt flytande tillskott vid namn Regulat, en koncentrerad dryck gjord av enbart ekologiskt odlade frukter, nötter och grönsaker.
Regulat framställs genom en patenterad teknik som kallas kaskadfermentering där ingredienserna genomgår en kontrollerad jäsning med hjälp av specialiserade mjölksyrabakterier. Fermentering bryter ner maten till växt och mikronäringsämnen på ett sätt som efterliknar ett friskt matsmältningssystem. Ännu viktigare släpper fermenteringsprocessen ut de enzymer i ingredienserna, som enligt Dr Rau, är en annan anledning till varför Regulat är så unik.
"Det finns andra mjölksyreprodukter men de har inte förstadier av bakterierna och inte heller samma enzymatiska effekt", betonar han.
Avsyrning är viktigt för många människor - inte bara cancerpatienter – eftersom ohälsosamma bakterier trivs i sura miljöer i allmänhet. Dr Byron Braid, en annan komplementärmedicinare, säger att avlägsnandet av syror ur kroppen är det första steget i att återupprätta en normal och effektiv ämnesomsättning.
När den inre miljön (eller terräng) i kroppen förändras och blir mindre sur, kan de goda bakterierna lättare leva och frodas. Å andra sidan blir det en sämre plats för de dåliga bakterierna att överleva. Rau insisterar på att all avsyrning eller alkalisering bör ske genom tarmfloran och inte bara genom att ta alkaliska pulver. "Alkaliska pulver med bikarbonater är inte rätt tillvägagångssätt", säger han, "eftersom kroppen normalt avsyrar med hjälp av tarmfloran (bakterier). Dessa bakterier förändrar syran och bildar organiska syror som sedan elimineras genom avföringen. "
Han anser att floran i övre tarmkanalen - acidophilus, bifidus och Bacteroides - blir återställd genom regelbunden användning av Regulat. Utan rätt proportion och mängd av dessa nyttiga bakterier, har folk svårt att smälta sin mat ordentligt, få näring från maten, upprätthålla en hälsosam syra-basbalans och är mer mottagliga för matsmältningsproblem såsom uppkördhet eller gasbildning.
Denna nya förståelse av sambandet mellan tarmbakterier och cancer bör bana vägen till bättre hälsa. Det ger hopp för många människor och många bekräftar vad de flesta hälsoexperter redan vet - att matsmältningen och tarmkanalen, särskilt de övre delarna - är mycket viktiga och centrala faktorer för att bibehålla god hälsa och ge stöd till kroppens läkningsprocess


2 kommentarer:

  1. Cancerpatienters usla tarmflora kommer ju pga cellgifterna. Det är då min upplevelse efter min dotters sjukdom.
    Att forskarna uppmärksammat detta och nu försöker hjälpa är ju toppen! All forskning för att hitta bot är bra. Och det kan ju komma våra risiga magar till hjälp! :)

    SvaraRadera
  2. Så sant som det var sagt! Men förmodligen ligger det bra mycket mer bakom en kass tarmflora än just cellgifterna (även om dessa självfallet slår ut tarmfloran totalt de är ju trots allt cellgifter.. ) då det mesta av immunförsvaret sitter i tarmen.. något där blir rubbat från början och processen kan starta.. en teori från min sida men jag tror inte den är så långt ifrån verkligheten då jag tror att det mesta startar i tarmen. Oavsett tillstånd så att säga! All forskning är välkommen, jag önskar bara att den var oberoende och inte sponsrad av företag som tjänar pengar på den.. i en drömvärld kanske.. :)

    SvaraRadera