lördag 26 november 2011

Ont det gör ont.. :(

Kvällen igår gick inge vidare. Gjorde min goda sataymiddag och den blev verkligen så bra som jag hade hoppats. Maken var helt såld så på den punkten var jag nöjd. Dock var magen inte med på noterna. Återigen.

Gårdagens läkemedelsintag slutade med 3 resulax + 1 relaxit på morgonen, 1 relaxit och 2 resulax på eftermiddagen (brädläge!) men tarmen ville inte räta ut sig.. satte sig bara mer o mer ikläm och det slutade med en sista relaxit på kvällen tillsammans med en hembakt lussebulle. Bra kombination? Förmodligen inte, men den tog i alla fall med sig en satans massa gas och FY FAN vad ont det gjorde när tarmen satte igång att krampa och spasma som aldrig förr. Den kämpar emot och läkemedlen driver på. Underbart. Har gått ner till fyra påsar movicol junior per dag för jag har märkt att det spänner mindre i magen då.. men det ger inte lika stor effekt på tarmen som man hade hoppats.

Inget samtal från sköterskan på kirurgen igår.. men vem är förvånad? Hade inte räknat med att läkaren skulle lösa sina telefonsamtal på en dag.. urk! Det är ju sjukvården vi talar om DET SKA TA TID. Att stressa är inte deras grej. Man får vackert vänta på sin tur. När kommer den?

Idag är magen katastrofdålig. Ingen bra start med tanke på att vi skall hem till mamma på nån form av släktmiddag ikväll..  när det börjar så här blir det sällan bättre under dagen. Stryk sällan och ersätt med aldrig. Tarmen har knasat ihop rejält och bara tokspänner och värker. Man riktigt hör hur det kör därinne med vätska, bubbel och så vidare. På eftermiddagarna ligger den för närvarande helt still. Bubblar inte ens. Värker bara...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar