söndag 27 november 2011

Dulcolax

Igår var en helvetesdag rent utsagt. Man tror man mår så dåligt att det inte kan bli värre - vad händer? Det blir ännu värre. En sak har jag lärt mig de senaste tio åren: Det kan ALLTID bli värre. Oavsett. När det inte längre kan bli värre har man redan gått i graven.

Smärtorna i buken och vätskan som skvalpade var inte att leka med igår. Överdoserade allt jag hade men inget verkade bita på eländet. Blev bara sämre och sämre. Middagen hos mamma var trevlig men en smärre katastrof magmässigt. Fy fan vilken smärta!

Åkte hem ganska tidigt, börjar bli en vana.. kände att jag bara måste hem o göra nåt åt eländet. Bestämde mig för att ta till ett par tabletter dulcolax som jag införskaffat inför resan på onsdag. Tanken var att försöka få tarmen så tom som möjligt innan vi sätter oss på planet och då tar jag till alla knep jag kan komma på. Har inte använt dulcolax på säkert tio år (!) eller jo förresten, i samband med nån undersökning, men inte annars. Är lite skeptisk mot dem eftersom de inte alltid får skiten att gå igenom och de retar tarmen nåt enormt. Kramperna de orsakar är inte att leka med. Blir dessutom både matt, yr och svimfärdig av dem och inte sällan kräks jag. Men jag beslutade i alla fall att testa dem igår. På vinst och förlust. Sagt och gjort. Tio på kvällen intog jag dem.

Halv två inatt vaknade jag av världens kramper och fick krulla omkring i sängen för att få dem att släppa innan jag tog mig upp. Två timmar senare hade jag lyckats få ur mig en jäkla massa brunfärgad vätska och tarmen kändes förvånansvärt lugn. Tack o lov! Vilken känsla! Höll dock inte så länge, enl förpackningen skall de här tabletterna tömma hela tarmen men icke. Inte i mitt fall. Imorse var det där igen.. undvek att ta min normala dos resulax på morgonen och bestämde mig för att testa med frukost istället. Vad hände? Katastrof igen. Ont direkt. Tog en relaxit för en stund sedan, vilken bekräftade mina misstankar och smärtor. De är inga skensmärtor de är inte inbillning tro fan att det kom ut en jäkla massa mer.. och ändå sitter det fast! Tarmen viker sig och pumpar och det finns ännu mer som vill lämna kroppen men som inte kommer ut... underbart. Not.

Skall försöka göra en liten utflykt med maken idag men vi får väl se hur det går.. mår inte direkt fit om man säger så.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar