onsdag 16 november 2011

Baksugen

Jag tror jag ska baka lite i eftermiddag. Någon god kaka (jag har ju liksom snart tömt frysen på dem jag redan bakat trots att jag inte haft speciellt många fikagäster.. ok, mamma och maken då men.. det har blivit många kakor för oss i alla fall!) lite julinspirerad, vet inte varför men jag är sugen på julkryddor! Kanske nåt julbröd också, med lite frukt och nötter som man kan lägga en skiva kalkon med massa dijonsenap på. Jag älskar dijonsenap. Apotekets senap brukar också vara fin, men den har man ju inte hemma till vardags precis.

Sen blir det väl en sväng till just apoteket och hämta ut fler mediciner och andra preparat att stoppa i min stackars lilla kropp... :( göra hålet i plånboken ännu större o tja.. fortsätta vägen mot det ekonomiska förfallet som pågått större delen av det här året?!! Nä, ska inte vara sån men det här året har inte direkt gått ihop sig.

Googlar runt efter lite recept. Nåt ska man roa sig med när man ändå sitter här o trampar sönder sadeln (stort behov av att bytas ut, silvertejpen börjar ge med sig även den!). Hittar massa gott! Stomp, glödhoppor (det lät väl härligt!) och massa andra goda bakverk.. lussekatter! Jag vill baka lussekatter! Men det är ju det här med tid. Tid och magbesvär går inte direkt ihop. En kaka och kanske ett bröd hinner jag nog med att slänga ihop idag men så mycket mer kan det nog inte bli. Makens pepparkaksdeg ligger i kylen och väntar på att bli utbakad. Har en fånig idé om att göra såna där stora hjärtan jag kan garnera och hänga i fönstren. Vi får väl se hur det blir med det. Kanske är att reta Lukas lite vääääl. Han gillar ju pepparkakor ;) Men det luktar så förbannat gott med lite nybakt vid gardinerna ;)

Nåja, den som lever får se.. kanske blir det inte bak alls. Allt beror på hur det går med magen i eftermiddag och vart inspirationen tar vägen då. SMHI och YR lovar mulet hela dagen men ute skiner solen.. (!!) kanske dags att ta sig ut på långpromenix i eftermiddag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar