söndag 13 november 2011

Helvetesnatt

Den här helgen har verkligen inte varit min helg. Jag undrar när det ska vända? Tycker min mage har varit förjävlig lite för länge nu. Alltså, den är ju ALLTID förjävlig vilket på något sätt blivit "normaltillstånd" för mig. Att inte ha värk i magen existerar liksom inte i min värld. Men som det varit på sistone.. när den verkligen är katastrof dygnet runt, inte en minut som den mår ok.. det är bara för mycket. Jag pallar liksom inte med. Känns som den inte bara styr mitt liv den ÄR mitt liv just nu.

Bakslaget efter bröllopet kom naturligtvis igår. Värk, värk och återigen värk. Var ute och gick några snabba promenader med maken för att skaka om i systemet, men hjälpte det? Icke. Blev bara ännu värre. Föreställ dig känslan av att vara otroligt magsjuk då det kör och bubblar och spänner i magen och det enda du vill är att sitta på dass resten av dagen -men att detta inte går? Att du tvingas gå omkring med denna spännande, bubblande, jäsande magsjuka mage som bara växer, växer och växer med behovet av att gå på toa som bara blir större o större. Tyngdkänslan som gör att det känns som tarmpaketet skall trilla ur kroppen på den och magen som känns som den är full till bristningsgränsen. Det är inte bara en känsla - det är så det är.

Magen tokspränger full med diarré som självfallet inte vill annat än att lämna kroppen. Det är ju en av anledningarna till att man får diarré- nåt är inte bra o kroppen vill göra sig av med det. Men när det inte går? Kämpade hela dagen igår, tog till alla knep jag hade och några till. Inget hjälpte. Bestämde mig för att stoppa vid fyra resulax och en relaxit. Då var magen som en hård stenklump. Blev bara värre. La mig på brädan en timme innan det var dax att ta hundarna på kvällspromenad men det gjorde inte ett piss. Skulle tagit en resulax till men tarmen var så förbannat irreterad.

Hela kvällen var en katastrof magmässigt. Gjorde en god middag men den rökta laxen ville bara upp. USCH! Den var inte lika god tredje gången jag fick smaka den som den var vid första tuggan.. mat är inte gjort för att komma upp samma väg som man kör ner den. Bestämde mig tillslut, när varken våldsam magmassage, snäll magmassage, tabletter eller knådning hjälpte för att försöka lägga mig och sova. Lycka till. Gick inge vidare. Efter en o en halv timme och hjärtklappning gav jag upp. Fram med bräda och en resulax. En timme senare (nu är vi mitt i natten) fick jag ur mig en skjuts diarré och en jäkla massagas. Blev magen lugnare? Icke. Men jag orkade inte mer. Lyckades på nåt mirakulöst sätt somna och vaknade imorse med samma helvete. Tre resulax senare sitter skiten fortfarande fast och magen spränger. Testar med vatten. Än så länge kvar, efter snart två timmar. Man kan bli trött för mindre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar