fredag 20 april 2012

Svårt inte använda magmusklerna

Jag har en del problem med sviterna efter mitt kejsarsnitt. Har blivit bannad från att använda magmusklerna i åtminstone 6-8 veckor och att resa mig ur sängen på ett speciellt vis för att inte belasta dem. Tyvärr verkar det inte funka nåt vidare för mig. Använder magen hela tiden utan att jag tänker på det och bannar mig själv då jag gång på gång reser mig fel ur sängen. Problemet är att jag tycker inte att jag känner att jag använder magmusklerna när jag stiger upp på fel sätt? Jag känner inte hur jag belastar dem hela tiden för jag är så van att hela tiden jobba med magen. Det är liksom det som jag baserat min egen behandlingsstrategi på. Hur lär man sig av med denna ovana? I vanliga fall skall ju bukmusklerna stärka upp ryggen men i mitt fall skall jag alltså låta dem vila.. för att inte riskera att något går upp eller orsaka blödningar som i sin tur kan orsaka sammanväxningar i  framtiden. Vet inte riktigt hur jag ska göra?

Åt för mycket i går dessutom. Bakade en tigerkaka (dum idé!) och smäckade i mig en tredjedel av kakan själv.  Det plus en stor portion äpplepaj på dagen och några chokladbitar på kvällen efter en god middag bestående av greksallad o fiskspett med bröd.. hm..  skyll mig själv? Jag borde veta bättre. Magen tyckte inte om det.

Lillan har varit rätt snäll inatt, sov fyra timmar i sträck (tack o lov!) efter sista utbrottet vid halv två. Misstänker starkt att hon lider av kolik, jag hade hoppats att hon skulle slippa det men det verkar inte bättre..  jag hoppas verkligen jag har fel o att detta ger sig snart.. men något säger mig att det kanske inte blir så? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar