torsdag 12 april 2012

Movicol junior

Olivia var grinig inatt. Inte mycket som passade fröken alls. Hungrig, inte hungrig, trött, inte trött, fyllt i blöjan eller bara kinkig. Det var något hela tiden men hon blev i alla fall nöjd så fort hon fick ligga på mitt bröst och sova. Tur det.

Magen har sakta men säkert börjat röra sig lite grann. Inte så att det är nåt revolutionerande eller nåt att ropa "hej" för ännu - men det står i alla fall inte tokstill som det gjort senaste veckan. Har förlitat mig på fyra påsar movicol junior per dag. Två till frukost och två till kvällsmat. Det, tillsammans med cykling, promenader och resulax o relaxit har gjort att tarmen äntligen vaknat lite till liv. TACK O LOV! Dock är krampen där o den har inte minskat, jag har ju inte kunnat behandla med nitroglycerin som vi planerat pga att det även förslappar livmodern och får den att inte dra sig samman. Alltså måste jag vänta ytterligare åtta veckor för att inte riskera en större blödning igen.. hua.. får klara mig på smärtstillande salva och hur bra går det? Den dämpar ju bara tillfälliga symtom o hjälper mig definitivt inte att tömma tarmen - vilket är väsentligt för att råda bot på eländet. Vad är väl en bal på slottet... ?

Movicolen ställer dock inte till det på samma sätt som innan eller under graviditeten. Den verkar göra nåt, pumpa på avfallet lite istället för att bara spänna ut tarmen. Tidigare gjorde den mig mest svullen o gasig.. men gaserna har av nån anledning varit mindre sen tarmen började röra sig igen? Sen tarmen blev tokfull med skit? Jag förstår inte men förmodligen har det med gravidhormonerna att göra, jag är tacksam så länge det fortsätter på samma bana!!

Tejpade mitt ärr häromdagen med förhoppning om att byta tejpen varje dag. Tji fick jag. Eländet sitter fast och jag får inte loss det ens i duschen!! Har beställt ny tejp från apoteket, mepiform, för att få ett snyggare och mer lättläkt ärr men den har ännu inte kommit. I och för sig spelar det kanske mindre roll eftersom den andra tejpen verka sitta som berget.

Magen är väldigt svullen runt snittet, blodsamlingen har blivit lite större och jag har svårt att få på mig annat än mysbyxor. Benen däremot ser ut som fågelben.. fyyy.. jag som var glad över de kilon jag lagt på mig runt låren men de försvann lika fort som de kom. Fasar för att ställa mig på vågen nästa gång, lillan käkar upp mig :-/ men .. det är hon värd.. alla gånger!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar