tisdag 24 april 2012

Magen lite sämre skick igen

Har ju haft några dagar då magen varit väldigt mycket över förväntan. Detta har de senaste dagarna fått något bakslag. Behövt ta till lite fler resulax och gassmärtorna har börjat visa sig igen, framförallt på kvällarna och nätterna. Inte fått ut lika mycket på morgonarna med min relaxit, den som de senaste veckorna (veckan?) fungerat betydligt bättre än vanligt. Oroar mig för att det börjar gå åt fel håll igen? Jag hoppas innerligt att det inte är så.. men det kan ju också bero på denna enorma energi och sömnbrist som jag för tillfället lider av?

Inte på grund av för lite mat, men på grund av för lite tid till återhämtning. Då menar jag inte att jag har det värre än andra småbarnsföräldrar men tiden att ta hand om magen på bästa sätt existerar helt enkelt inte längre. För att få minsta tid till att ta hand om den måste jag gå upp ännu tidigare än vanligt, när lillan förhoppningsvis sover efter sista matningen.. tiden då jag egentligen skulle behöva sova precis som maken o hundarna..  o lillan har tagit för vana att vilja vakna precis när jag går upp o vägrar somna om jag lägger ner henne.. så den där tiden.. den finns liksom inte den heller. Vi får väl se hur det går under dagen. Jag hoppas det blir bättre igen.

Dagen börjar hos tandläkaren. Inte bästa sättet kanske men nödvändigt ont även det. 

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag hamnade på din blogg för ett tag sen, tror jag googlade på Proibs.
    Grattis till tjejen!

    Nu vet jag ju inte riktigt vad det är du behöver göra när du "tar hand" om magen, men skulle det inte fungera att bära henne i bärsjal eller kanske ergonomisk sele (inte babybjörn, där sitter barnet fel och bäraren får onödigt ont)? När hon är så pass liten kan du bära henne högt på bröstet och hon kan amma under tiden, du behöver inte lägga ifrån henne när du sitter på toa osv. Om du nu inte ägnar dig åt väldiga akrobatiska övningar förstås ;)

    Jag har burit min tvååring i sjal och det är super att ha händerna fria!

    SvaraRadera
  2. Hej och tack! Roligt att du hittat hit. Tack för tipsen med bärsjal. Var inne på det för länge sen, men slutade med att jag köpte en babybjörn som jag ännu inte kunnat testa eftersom hon är för liten för att bli buren i en sån oavsett. Vilken köpte du? Det låter oavsett bättre.. för man får förbaskat ont i rygg o skuldror det är en sak som är säker..

    MIna övningar är emellanåt relativt akrobatiska *S* men eftersom jag nu håller på att läka från snitt kan jag inte ägna så mkt tid åt dem som jag tidigare gjort.. försöker lösa magen på andra sätt.. vilket går sådär. Tack återigen!

    SvaraRadera