måndag 23 april 2012

Bröstcentrum

Var på Bröstcentrum på Uddevalla sjukhus idag. Hade Olivia och maken med, då de sa att jag skulle ha med henne när jag pratade med dem på telefon för några dagar sedan. De ville att hon skulle vara "nyammad" så att brösten var relativt tömda på mjölk. Gick väl sådär får jag säga. Hon var inte speciellt sugvillig på mer än ena sidan.. vilket resulterade i att andra sidan var sprängfyllt med mjölk - som bestämde sig för att spruta ner hela utrustningen när de klämde åt tutten - hua! Damen som undersökte mig fick sig ett gott skratt i alla fall.. fontäneffekt???

Först gjorde de mammografi och sedan fick jag även göra utlraljud. De var grundliga vill jag säga och tog saken på största allvar. En knöl jag känt vill säga.. jag trodde väl själv att det hade med graviditeten att göra och alla hormoner som sätts fria i samband med den, men de ville ändå att jag skulle checka så det inte var nåt farligt. De hade inga problem med att känna knölen, som befinner sig på höger sida rätt nära armhålan - men de kunde inte se att den skulle vara någon tumör eller något annat farligt (tack o lov!) utan trodde mer på körtelvävnad som blivit förhårdnad och liksom brett ut sig pga graviditetshormonerna. Fick även träffa en kirurg som kände och klämde och kom fram till att han inte trodde att jag hade något att oroa mig över, främst pga att de inte sett något avvikande på vare sig ultraljudet eller mammografin. Dock ville de gärna tagit ett stickprov för att analysera knölen just in case och för detta skall jag återkomma när jag slutat amma - de ville inte sticka mig nu eftersom jag i så fall riskerar att få inflammation och fistlar i tuttarna... better safe than sorry resonerade de vilket jag var tacksam för!

Sköterskan var dessutom otroligt trevlig och kom ihåg mig från samtalet härom månaden då jag fick avboka pga mitt snitt. Det finns bra folk inom vården, inget snack om saken, synd bara att de är så förbannat sällsynta!!

Magen idag.. har varit något sämre. Känts magsjuk och bubblig. Har blött en del igen och har haft nån form av kraftig mensvärk. Men vädret har i alla fall varit bra. Man får vara glad för det lilla i livet! Olivia har dessutom varit vaken mycket idag det måste vara ett bra tecken! Imorgon bär det av till tandläkaren och på akupunktur för lillan och hennes kolik. Hoppas på snabba resultat! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar