lördag 21 april 2012

Strul med FK...

Jaha, det var väl bara att vänta. Fick en hel bibba brev med posten igår. Inte så många trevliga. Flera från skattemyndigheten (med samma innehåll, vad håller de på med?) och ett par från FK. Brev från FK är sällan bra. De brukar inte vara speciellt trevliga i alla fall. Inte igår heller.

Vad hände med min ansökan om handikappsersättning, den med merkostnader pga sjukdom? De har inte ens behandlat ärendet än, och all denna stress med att få in intygen på en vecka samt telefonförhör på en timme? Man undrar vad det kostar? Man har en massa skyldigheter men vart finns rättigheterna? Lika på lika villkor? Think not.

Igår kom ett beslut om att avslå ansökan om fortsatt sjukpenning på normalnivå eftersom jag inte har en "allvarlig" sjukdom. Med allvarlig menar de dödlig (=cancer) det är faktiskt så man skall utläsa det. Trots långa anteckningar från min läkare om mitt handikapp och min oförmåga att jobba i nuläget, väntan på operation osv så har de alltså beslutat att avslå ansökan och skall istället "överväga" att ge mig sjukpenning på fortsättningsnivå (det vill säga ännu lägre än tidigare..  att få ner taket är de bra på i alla fall.. ) Jag har rätt att överklaga beslutet men vad kan jag sätta emot dem? Jag kan ju inte säga att jag har cancer för det har jag inte. Men jag har ett nog så funktionsnedsättande handikapp att jag har mer än rätt att behålla min sjukpenning på den låga nivå jag faktiskt har. Det finns en anledning till att maken går hemma längre med mig än de normala tio pappadagarna man får i samband med sitt barns födsel.. ? Jag blir så trött.

Det sjuka i det hela är att brevet är undertecknat min personliga handläggare, det vill säga damen jag försökt att nå i flera mån utan att hon ens ringt tillbaks. Mailat, ringt, lämnat meddelande på telsvar men piss shit nothing! Får det funka så? Man får ett nummer man skall ringa men personen i fråga är aldrig där? Hur skall man då kunna kommunicera eller förklara sig? Till saken hör dessutom att hon sa att det inte skall bli några problem med ersättningen eftersom sjukdomen fortfarande är densamma o läkarintygen som stärker detta är otroligt bra.  Jag blir så trött! Får FK provision på att dra in folks ersättningar eller avslå ansökningar? Man börjar nästan undra. Jag förstår att det finns många som myglar och att reglerna var tvugna att tajtas till men det måste ju finnas en gräns, även där. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar