fredag 13 april 2012

En kinkig liten tjej

Vi hade en mysig kväll igår, jag o maken. Han lagade lyxmiddag åt mig och jag var mer än tacksam för det. Tog min första långpromenad på egen hand med lillan o vagnen i solen under tiden och gud så skönt det var att komma ut i friska luften o lufsa runt! Dock tog jag nog ut mig lite för mycket i backarna, det stränade i såret och började blöda ganska rejält. På kvällen kände jag att jag nog tagit i lite för mycket. Bakläxa!  Svullnaden kring snittet började dessutom göra rejält ont så jag kom på idén att smeta zonsalva på.. vet inte hur bra den idén var det känns ingen skillnad smärtmässigt i alla fall, men den skall ju vara antiinflammatorisk så jag körde på ren chans... tog även ett par iprentabletter av samma orsak. Men inget har hänt åt det positivare hållet idag heller.

Ringde BB för att höra med dem, men de vill inte ta emot mig så länge jag inte har feber, frossa, såret varar sig eller jag har illaluktande avslag. Att såret svullnat rejält sen jag var där o gör ONT verkar inte spela nån roll. Man blir så less? Vad är det som är så farligt med att kika? De säger bara att jag genomgått en stoooor operation o att det kan bli så? OK, tack..  men att kika.. vore väl inte så skadligt?

Försökte ringa distriktssköterskan för att få ett omdöme men hon verkar inte svara. Vi får väl se om någon ringer upp under dagen jag hoppas innerligt det!!

Lilltjejen har dessutom hållit oss vakna större delen av natten. Gud vilken hjärtskärande gråt! Otröstlig. Börjar fundera allvarligt på om hon också lider av mjölkproteinallergi eller nån annan allergi eftersom hon uppenbarligen har väldigt mycket ont i magen o gaser hon inte kan göra sig av med.. får utslag om hon får modersmjölksersättning (de gånger jag inte hinner med i produktionen av egen och hon blir förbannad för att det tar för lång tid..) och dessutom har hon en vattnig lite diarréig konsistens på avföringen.. googlar och vad får jag upp om inte just det.. värt att kolla med BVC i alla fall! Jag hoppas innerligt att det inte är så.. 

4 kommentarer:

  1. Det behöver inte va nån allergi. Både V & F har varit lite kinkiga i magen och fått Sempers magdroppar. Väldigt bra! Jag har märkt att de reagerat med gaser och knip när jag ätit stark mat, lök, kål och liknande.

    SvaraRadera
  2. Du har helt rätt Emma! Fick tipset från min bror att byta tillskottet de rek på BB (nan) mot semper och har just inhandlat den mildare varianten. Försöker hålla henne på enbart bröstmjölk men ibland (som på nätterna när hon blir vääääldigt hungrig o vääääldigt lite tålamod) har vi tagit till det och då har jag upptäckt att hon får utslag i ansiktet o kråmar sig väldigt mkt. Fick tipset av min bror att byta mot tillskott utan bifidusbakterier och som sagt inhandlat semper för att testa nästa gång hon behöver.. inatt har jag dock hunnit med i min egen produktion ;) magdropparna hade jag hemma sen hon kom (tack för tipset iaf!) och började med dem igår.. jag tycker nog hon var lite mindre kinkig igår.. skall även ta åt mig av tipsen ang lök o annat starkt vad gäller min egen mathållning! Kram på dig!

    SvaraRadera
  3. Ja det är mycket att tänka på med de små, det är en sak som är säkert! :)
    När Vincent kommit skulle Magnus va snäll och köpte hem thaimat, kycklingspett med jordnötssås - min favvo, vilket gjorde att morgonen därpå hade vi en prickigkorv-bebis! Han fick en mindre allergisk reaktion, men har ätit jordnötter senare utan att visa nåt så det var högst tillfälligt. Men jösses va orolig och skamsen jag blev som mamma!
    Hoppas Sempers tillägg funkar bättre. Du kan ju även googla spädbarnsmassage, det gjorde jag på Vincent när han hade knip. Har för mig att det kallades I L(ove) U.,,

    SvaraRadera
  4. Ja, visst är det! Dessutom blir man orolig för minsta lilla.. låter hon för mkt oroar man sig för det, låter hon inte oroar man sig för det.. tja, du förstår säkert vad jag menar som redan har två små troll och gått igenom allt det här!! Man fattar inte förrän man hamnar i den här situationen själv. När man dessutom är en orolig själv redan från början så.. ;) Hon har bara fått bröstmjölk idag o utslagen börjar redan försvinna.. nästa gång hon behöver dem blir det semper helt klart! Kör lite magmassage på henne också, jag har ju gjort det på mig själv och vet att det funkar så försöka skadar inte. Hon verkar i alla fall gilla det! tck återigen för alla tips :) Kram på dig!

    SvaraRadera