onsdag 25 april 2012

Spädbarnskolik - akupunktur

Var på akupunkturbehandling med lillan för första gången igår. Mot hennes kolik. Diagnosen verkar inte vara något tvivel om i alla fall. Symtomen stämmer klockrent. Kan inte rapa, lite saliv, mycket avföring (frekvent) skriker, gråter o krampar ihop.. vill suga fast hon precis ätit.. tja, allt det där klassiska.

Fick en massa dietråd att testa, men kommer tyvärr inte kunna applicera hälften av dem.. eftersom de innebär att jag i så fall får ändra hela min kosthållning vilket är i princip omöjligt i min situation. Det har tagit mig många år att komma fram till vad jag skall kunna äta för att magen inte skall balla ur och för att den heller inte skall lägga av. Alla förändringar påverkar magen och dietråden jag fick hör till de sämre. Vitt bröd, fiberfri pasta, vitt ris..  allt sånt där som räknas som slaggfritt och lättsmält men som i min kropp enbart ställer till o slaggar igen systemet. Jag vet för jag har provat förr. Så den biten kommer jag, hur mycket jag än vill, inte kunna hålla. Jag får helt enkelt köra på sunt förnuft och utesluta alltför hårdsmält mat samt sådant som är känt för att vara gasbildande. Det säger sig ju självt. Sen får vi se om det blir till att gå över lite till mjölkfri ersättning i form av nutramigen eller dylikt (fick jag själv när jag var liten eftersom jag är mjölkproteinallergisk sedan födseln och själv led av kolik i över sex månader).

Vi fick lite råd om hur hon skall ligga när hon sover för att få bäckenet att slappna av och gaserna att passera enklare och hon fick sin första nål, mellan tumme och pekfinger. Hon sa inte ett pip men blev alldeles vit runt munnen (så skulle det tydligen vara). Sov som en princessa inatt även om hon skrek när det var dags för matning o blöjbyte. Däremellan..  klockrent. Hon sov dessutom mkt lugnare, utan att gny. Tack o lov! Magen har låtit mer på henne och hon har kunnat släppa mer gas.. jag hoppas innerligt att det är akupunkturen som hjälper!! Skall dit idag igen och sedan tre dagar till - till en början. Hjälper det skall hon enl plan vara relativt smärtfri inom 6-7 gånger kanske tidigare än så. Det kostar sina slantar men om det hjälper..  är det värt varenda krona! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar