måndag 30 april 2012

Kolik hos barn

Alla som läser min blogg har väl insett att min lilla älskling lider av kolik. Så typiskt att hon skulle råka ut för just det. Jag, om någon, vet hur överjävligt ont det gör när gas fastnar i tarmarna. Det gör bra mycket mer ont än en vanlig traditionell förstoppning där det är avföring som sitter fast. Gas spänner ut tarmen, den flyttar sig och ökar i volym. Den gör kort och gott förbaskat ont. Att min lilla älskling skall få det här problemet känns bara så förbannat orättvist  men det är väl inte direkt oväntat att just hon åker på det. Risken var ju från början ganska stor även om det var min största förhoppning att hon skulle slippa det.

Har som alla andra oroliga mödrar (antar jag?) googlat mig runt efter lösningen på hennes problem. Tarmmassage i all ära men det finns ju olika tekniker att ta sig an. Hittade lite intressant information på
http://www.colicinfant.com/  från Jini Patel Thompson (som jag refererat till många gånger tidigare vad gäller naturliga sätt att läka tarmproblem på) och tycker hennes synsätt verkar rätt logiskt.

Akupunkturen har hittils inte gett de resultat vi önskade, men vi skall i alla fall ge den de två gånger som är kvar för att ha genomgått en hel "Behandlingskur". Hjälper det inte får vi ta tag i problemet från ett annat håll. Vare sig minifom droppar eller sempers magdroppar har gjort någon större skillnad på lilltösen. Tyvärr. Jag hade väl inte trott det heller egentligen, dessa saker hjälper ju inte på mig själv, men hoppas gör man ju ändå.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar