fredag 24 juni 2011

Sova bör man annars dör man?

Jag lär få ett ganska kort liv. Jag är rätt övertygad om den saken. I alla fall om man ska lita på statistiken och väga in hur mycket sömnen gör för hälsan. Det heter väl inte skönhetssömn utan anledning? Hm. Kanske därför jag ser ut som jag gör ;)

Det bidde en sen kväll igår igen. Tanken var att den inte skulle bli så sen, mådde trots allt förjävligt.. men så rann tiden iväg på nåt sätt o vips var klockan ett innan man kom isäng ännu en natt. Tredje den här veckan? Följt av fyra nätter helt utan sömn i  förra veckan. Nice. Not. Men det var trevligt som fan (om man får säga så) och då lyssnar man inte alltid på sin kropp.. hjärnan vill en sak, magen en annan. Ibland borde jag gå mer på min magkänsla, men på nåt sätt har jag lärt mig att köra på i hundratio tills det spricker. Totalt. Om det är en bra egenskap? Absolut inte.

Idag mår jag som jag förtjänar. Nej, jag är inte bakfull. Nej, jag har inte skallebank. Men jo, ja har förbannat ont i magen. Sovmorgon för min del innebar upp vid sju. Ut me vovvarna vid åtta.. maghantering nån timme före frukost o nu sitter man här med kanonvärk och hoppas att lite omskak skall få det att ge med sig. Tror jag på det? Jag tvivlar. Känns som magen börjar gå tillbaks till ruta ett (före sns om man pratar klarspråk) och det är inte ett bra tecken. Inte i min värld i alla fall.

Lär inte bli mycket till sömn idag heller.. det snålblåser och jag fryser av att bara titta ut. Men det är midsommar o då ska man sitta ute o frysa. Oavsett. Får kanske byta plan från klänning till långkallingar? Jag hatar trots allt att frysa..

Ska ta en cykeltur under dagen också. Blir det inte till Råön för lite midsommardans med familjen så blir det förmodligen en annan cykeltur, kanske för att besöka pappas grav..? Jag skäms över hur lite jag besökt den på sistone..  men det har varit jobbigt så jag har låtit bli. Det går i perioder. Ibland känns det bra o ibland får jag ångest av att vara där. Jag låter bli att gå dit när ångesten gör sig påmind och försöker satsa på tillfällena när jag mår bättre i själen. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar