torsdag 9 juni 2011

Det märks att man mår sämre..

Jag vet inte vad som flög i mig igår. Var hos frissan och fixade till luggen, det vill säga jag bad henne klippa ur den lite (tagga den) lite snett så den följer håret på ett annat sätt. Att gifta mig med tjock, rak lugg om jag skall ha en snygg uppsättning och sparat håret för övrigt känns inte så lockande.. det blir ju bara massa lugg! Så igår försvann den. Blev mer som jag hade den när jag var korthårig.

Har funderat på det här med färg också.. har ju färgat håret i en mörkare nyans (eller massa olika mörka!) sista året och börjar tröttna. Inte för att jag tycker det är fult mörkt, men jag har tröttnat på att hela tiden färga utväxten (som kommer ganska fort när man är ljus i grunden.. ) det ser inte bra ut med en blond utväxt så är det bara.. bättre om det var tvärtom.. ser mer naturligt ut. Dessutom vill de röda pigmenten komma fram ur färgen i solen trots att jag använder schampoo med solskyddsfaktor.

Igår fick jag för mig (detta händer alltid när jag mår som sämst, jag fattar inte att jag aldrig lär mig?!!) att jag skulle testa att göra  en avfärgning på egen hand för att sedan lägga in en mörkblond nyans och göra lite slingor. Frissan avrådde mig från mörkblond men föreslog ljusblond så jag blir mer som jag var innan. Jag tog det i beaktande både en o två gånger men kom fram till att jag i så fall skulle bli gul i skallen. Så jag testade avfärgning (eller nedtoning som det så fint stod) från frisörgrossisten. Den skulle bita på alla färger och i två steg ta bort all gammal färg utan att skada mitt naturliga hår. Tjena.. lät för bra för att vara sant.. jag tvivlade men körde ändå i skiten i håret. WHY?

Kliade som satan. Fick sköja ur. Resultat? Guld/rödbrun färg som inte alls var vad jag ville ha. Gjorde den andra avfärgningen som de beskrev som avfärgning. ORANGE! Rödorange! Ok, min botten så ganska normal ut, som mitt hår men resten? OH MY GOD! Att jag inte grät. Det var bara o dra i ny färg igen. Ljusbrun. Såg fan inte klok ut. Ångrade mig bittert. Ja, jag hade nästan lite ångest.. så istället för att bli mitt normala, ljusare jag, blev det två avfärgningar och sen ny brun färg igen..suck.. i längderna tog färgen självklart mer eftersom det är mörkfärgat så många gånger så där blev det bara ännu mörkare.. suck o stön be en bön jag blir så trött..

Kommer inte göra det igen.. (hört den förr?) nästa gång får det bli frissan.. men har ju sett skräckexempel därifrån också.. kanske göra lite slingor o hoppas att det växer ut normalt i etapper.. men till bröllopet lär jag nog få stå mitt kast o förbli den brunett jag färgat mig till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar