måndag 27 juni 2011

Midsommar, mat och magont! MMM

De tre m:en. Så kan man väl sammanfatta dem? Det är ju inne med förkortningar just nu. Vad gäller det mesta. Ok, det mesta kanske är på engelska men jag kör min egen variant - på mitt eget språk. Nån måtta får det vara.. ändå?

Det har som sagt varit ett litet oplanerat uppehåll här på bloggen. Men det betyder väl i stort sett bara en sak: jag har haft annat för mig än att sitta o trampa på min motionscykel. Det är ju då jag skriver för det mesta.. om man bortser från testperioden med sns. Då skrev jag vid köksbordet. Jag är för rastlös för att göra det nu känner jag. Livet (naturen) har så mycket annat att erbjuda som lockar därute.. sommaren är kort. Det gäller att ta vara på de få soliga dagar vi faktiskt får. Jag gör så gott jag kan för att utnyttja dem mellan magprocedurerna!!

Midsommar då..ja, vad ska man säga. Vädret visade sig inte direkt från sin bästa sida. Inte mitt morgonhumör den morgonen heller. Men det blev på nåt sätt bra ändå? Mamma hade skaffat ett sånt där billigt tälttak, som brorsan o min kära sambo tillsammans med min svägerska slängde upp under en störtskur. Termometern visade på hela (!) fjorton grader.. hutter! Inpackade i filtar o varma kläder avnjöt vi alltså midsommarlunchen i denna extrema "sommarhetta" med regnet o vinden piskandes mot tältväggarna. Jag kan tillägga att tältet redan gjort sitt. Kvalitet? Vad kan man begära av 150 spänn på jysk.. ;)

Magen var åt skogen hela midsommar o all mat gjorde den inte direkt bättre. En cykeltur och ett litet pass med kubb o lite släpande på brorsonen underlättade en del emellan och mottogs tacksamt men annars var det magmässigt en väldigt jobbig dag. Nubbarna tog inte där de skulle så att säga. Somnade dödstrött vid elva och vaknade tidigt på midsommardagen - som var en dag i motionens tecken! Fint väder o hundvakt så vi beslutade att ta oss iväg på en cykeltur..

En cykeltur som gjorde gott för både mage o själ men tre mil var länge sen jag cyklade på så backiga vägar. Det gick det med och oj vad fint det var att se Orust från cykelsadeln! Benen fick sig en omgång också, skönt! Magen mådde mycket bättre av att skaka runt lite. Långt ifrån bra men bättre. En fin fika på stillingsön och sen bar det av tillbaks. En händelserik dag med en färja som höll på att krocka med en båt (Eller tvärtom!) o sen en skön grillkväll hos mamma. Avrundades med en hjärndöd men riktigt sjukt dåligt rolig film. Bra lördag me andra ord!

Gårdagen bjöd på en cykeltur hem, ca milen och sedan en promenix med vovvar o hela patrasket (mamma inkluderad ;)) på Klädesholmen. En räkmacka och en flaska vatten senare var vi påväg hem. Väl hemma fick jag en knäpp o bestämde mig för att jag ville ha en ENORM glass. Tvinga med sambon ut i spåret med en glass i handen o tog en rask sväng där. Under tiden kom jag på att jag ville springa en sväng så det blev en runda till - löpandes. Kände mig rätt hurtig när jag kom hem igår måste jag säga. MIddagen och den ANDRA portionen glass var välförtjänta ;) Energi in=energi ut? Nånstans måste ju balansen finnas..

Magen idag.. är skit. Vad kunde man vänta liksom.. men jag jobbar på det. Vädret e fint återigen så jag förmodar att kvällen kommer bjuda på antingen en cykeltur eller en löprunda. Kanske också en fika vid havet.. o ett o annat brädpass *suck*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar