tisdag 26 juni 2012

Vilket naturpreparat är mest effektivt mot förstoppning?

Jag får många frågor om vilket naturpreparat jag upplevt vara det mest effektiva av alla de preparat jag testat. Svaret är inte enkelt. Jag tror som med allt annat att en sak som hjälper en person behöver inte nödvändigtvis hjälpa nästa. Ett preparat som någon upplever som fantastiskt upplever nästa som smått verkningslöst. Här gäller det alltså att testa sig fram. Det är en djungel av preparat som finns att tillgå, det ena sämre än det andra men här nedan följer i alla fall några tips (baserade på mina egna erfarenheter och inget annat.. )

Oxyflush - bra för att göra avföringen lösare men om problemet sitter i tömningsmekanismen hjälper den föga
Oxypowder - liknar ovanstående men med mer magnesium och dyrare i inköp. För mig gjorde den inte mer än oxyflush om jag skall vara helt ärlig..  det hävdas dock att den skall vara rolls roycaren i klassen av magnesiumpreparat så att säga.
Tarmslim - effektivare än ovanstående och funkar bäst i kombination med något av dem. Tas på tom mage! Kan orsaka en del uppkördhet i början precis som de flesta preparat som syftar till att rensa tarmen, men det gäller att börja försiktigt och sedan trappa upp. Viktigt att dricka mycket vatten när man testar såna här preparat.
Tarmreningspaket från Herbaplus - effektivt men ganska tufft mot tarmen. Har man problem att få ut avföring kan denna kur bli lite för mycket att börja med
Tarmbakterier - olika stammar hjälper olika människor, här kan jag inte generalisera men den som hjälper mig bäst (mot jäsningar) är för tillfället en probiotika som heter Rubicon. Här kan man inte förvänta sig över natten resultat utan det krävs att man är lite ihärdig och börjar med liten dos för att sedan trappa upp.
Iberogast- hjälpte mig inte alls.. men det finns de som hävdar att den hjälper så det är alltid värt ett försök!
Pepparmyntskapslar - skall hjälpa mot kramper o spasmer i tarmen men för min del.. nope
Ingefära, kamomill, fänkål, anis.. alla dessa skall hjälpa magen och lugna den men ingen av dem har varit något revolutionerande för min del. Skall dock erkänna att jag är en flitig användare av dessa kryddor oavsett!

Det finns en massa annat att testa.. men det är de här produkterna de flesta frågar om! Sen har vi proibs och probimage som tagits fram i samråd med läkare. Dessa sägs vara smått fantastiska men för egen del har de inte gjort vare sig från eller till..   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar