måndag 25 juni 2012

Mepiform

Gör ett nytt försök med mepiform den här veckan. Alltså, mepiform är plåstren (tejpen) som skall påskynda och förbättra läkning av ärr av alla de slag. Operationsärr inte minst. Sist jag testade fick jag dock bakslag, såret gick upp (det var nog lite för tidigt att börja med mepiform eftersom det fortfarande var en liten sårskorpa kvar i ena änden som alltså löstes upp och började vara sig istället för att läka..) och det blev allt annat än en snabbare läkning. Informationen som följer med förpackningen är lite tvetydig om när man kan börja använda tejpen. Nu vet jag dock att man inte kan göra det förrän såret är HELT läkt. Då menar jag att det inte får finnas minsta tillstymmelse till sårskorpa kvar som kan riskera att luckras upp då man sätter på tejpen. Då kan bakslaget bli värre än ett fult ärr!!

Hur som helst. Satte på det igen i slutet av förra veckan och efter inspektion ser det i alla fall bättre ut än det gjorde sista tiden med kirurgtejpen. Fick allergireaktion av tejpen (klistret) och var tvungen att ta bort den. Kortisonkräm på ärrvävnad kändes inte helt ok för min del. Kortison över huvud taget känns inte som nåt bra val i min värld.

Alltså provar jag mepiform igen så får vi se vart det leder den här gången! Otroligt slibbig är den där tejpen i alla fall, men den skall ju som sagt vara bra för läkningen av ärr. Baserad på silicon och tanken är väl densamma som med compeed plåstren, att den skall främja fuktig sårläkning? Återstår att se men jag har fått för mig att det är så :)

Magen är lika kass idag. Värker. Öm. Massa gaser. Kunde varit betydligt bättre. Kikat lite på fass och sett att där i alla fall finns en salva med xylocain som är lite starkare än den jag har idag. Skall be min läkare skriva ut den när han ringer mig denna veckan. OM han behagar ringa vill säga. Sist ringde han ju aldrig..  kikade in på försäkringskassans hemsida också och insåg att ett läkarintyg inkommit den 20 juni. Spännande.. jag har ju inte ens fått prata med min läkare som inte ringde upp när han skulle.. iof vet han ju vad det gäller och han visste om att intyget gick ut den 16. Det var ju bla därför vi skulle prata, men det är ju intressant att de fått ett intyg där jag inte har den minsta aning om vad som står eller hur länge det gäller. Antar jag får veta det när vi pratas vid nästa gång! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar