torsdag 21 juni 2012

Misslyckat bak

Det har varit mer eller mindre av en bakdag för mig idag, det fina vädret till trots. Bestämde mig för att baka en tårta till faster som fyller år imorgon och som kommer ner och firar midsommar med oss. En sommartårta lät rätt lockande. Blandning av sockerkaka och marängbotten och lager av grädde och jordgubbar alt vaniljkräm och jordgubbar som jag tänkte använda mig av. Dessvärre gick något fel. Det är det här med recept. Jag säger bara det - jag skall inte följa recept det blir bara SÅ fel! Jag fattar inte... hur jag än bär mig åt lyckas jag med den stora bragden att misslyckas när jag skall laga något efter recept. Bättre göra som jag brukar med andra ord: höfta och blanda o ge. Det blir i alla fall mer lyckat än när jag verkligen anstränger mig för att följa något.

Ta idag som exempel.. den här marängen. Vad hände med den? Den var så fin och fluffig innan jag satte in kakan i ugnen. Vad händer? Den blir ju inte hård?!! Seg o mjuk snarare..  har haft inne den en extra sväng men icke, den är och förblir mer som en tjock ugnspannkaka med mandelflagor på? Morr.. jag blir så trött! Men men, det är väl bara att hoppas på att den smakar bättre än den ser ut.. med lite färska jordgubbar så... kanske det inte märks att marängen egentligen smakar pannkaka ;)

Gjorde en tigerkaka just in case.. för att ha något att ta till.. och för att fjäska lite för brorsonen som jag på ryktesväg hört skall gilla just tigerkaka.. vi får väl se om fasters går hem. Det kanske inte duger om det inte är pappa eller mamma som är med o bakar ;) Nåja, om den inte går ner hos brorsonen finns det säkert nån annan tapper själ (som jag!) som är villig att offra sig!!

Magen då? Skit. Skallen botade jag med ett par ipren. Eller tja, botade och botade men den är i alla fall lite bättre än den var i förmiddags. Ögonen kommer och går.. men magen, den har bara bestämt sig för att checka ut. Lägga av. Call it what you want men allt annat än att vara med på banan. Jag hoppas den beslutar sig för att samarbeta snart. Det vore ett trevligt inslag inför en, vad de spår som, väldigt regnig midsommar imorgon!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar