onsdag 20 juni 2012

Hemma (eller tja, nästan..)

Är inte riktigt hemma än. Hos mamma. Det blev lite ändrade planer på hemvägen igår, då vi insåg att vädret var ganska bra (sol!) och vi inte kände för att sitta inne ännu en dag.. nog för att vi har en fin inglasad balkong och nog för att den går att öppna till viss del - MEN det är inte detsamma som att sitta utomhus och njuta av det fina vädret och den friska luften.

Dessutom var hundarna hos mamma och vi var ändå tvugna att ta vägarna förbi för att hämta dem.. så efter lite "magfix" och blomvattning (de var halvdöda på balkongen... ) hemma i lägenheten gav vi oss iväg till mamma och spenderade kvällen på hennes baksida. Magen? Inge bra. Vad kunde man väl vänta sig efter en sån där lång resa och efter en sån intensiv helg? Det var som väntat helt enkelt. Målet är att få ordning på magen igen innan midsommar. Vi får väl se hur det går det är ju bara ett par dar till dess.. men.. så länge det finns liv finns det hopp?

Läkarbesöket i sthlm gick bra. Eller tja. vadå bra? Det var som vanligt en bra dialog med min läkare men inga revolutionerande nyheter den här gången heller.. de har inget nytt att erbjuda. De mediciner jag kan tänkas få prova får jag inte prova förrän jag slutat amma så där är vi lite still... sen vill min läkare fortf att jag kör den permanenta sns:en för att se vad detta kan ge och till hösten skall jag få nya botoxinjektioner samt göra en ny analmanometri. Förhoppningsvis skall kombinationen av dessa göra något.. pentasa skall jag också testa och möjligen även linaclotide men den tror min läkare inte så mycket på i mitt fall, då problemet mest sitter i tarmarnas placering och inte i att jag är hård i magen.. det o en rubbad motilitet!!

Den där smärtan jag fick häromveckan var han ganska övertygad om att det rörde sig om tarmvred, så alla symptom stämde och han trodde det beror på sammanväxningar efter KS. Vi får väl se vart det bär hän.. ingen studie att delta i ännu.. den med mastcellerna sköts via allergologen på KS och där går jag ju inte så det sket sig.. däremot möjligen någon ny studie till hösten, som involverar cytokiner.
Cytokiner är små proteiner (under kDa) som fungerar som signalmolekyler mellan celler och produceras av immunförsvaret, både det medfödda och det adaptiva immunförsvaret. Cytokiner utsöndras ofta av cellerna men ett fåtal typer av cytokiner är membranbundna. De agerar alltid över korta avstånd (parakrin eller autokrin signalering). Över 25 olika cytokiner har identifierats.
Cytokiner produceras ofta som svar på en infektion. De stimulerar produktion och differentiering (färdigmognad) av lymfocyterB-celler och T-celler, men påverkar även andra celltyper som makrofager.
Jag fick lämna två rör med blod så får vi se vart det leder. Men det lutar i alla fall starkt åt att det kan bli en intensiv höst.. med både sns och botox och fler undersökningar..  den som lever får se! Till dess är det en "hel sommar" att njuta av och det skall jag göra mitt bästa för att göra.. båten verkar trots allt funka igen och båten är min avkoppling numero ett! Så skönt... 

2 kommentarer:

  1. HÄLSAN ÄR EJ ALLT - MEN UTAN HÄLSAN FÅR ALLT ANNAT UNDERORDNAD BETYDELSE !

    Krya på Dig !

    SvaraRadera
  2. Tack Josef! Du har så rätt.. så rätt.. och visst är det så. Allt annat får underordnad betydelse.

    SvaraRadera