onsdag 6 juni 2012

Hemska, hemska kväll

Det var ingen bra dag igår. Ingen bra kväll heller. Fy fan säger jag bara. Det började egentligen under eftermiddagen (eller kanske redan på morgonkvisten då tarmen vägrade samarbeta?) genom att jag fick nån form av värk i mellangärdet som jag trodde berodde på luftbubblor som fastnat (händer ju allt som oftast) men som inte gick att "rapa upp". Även det hör ju till vanligheterna.

Dock började det även att liksom röra sig långt uppe i tarmen, mata framåt (jag känner ju precis hur mina tarmar rör sig eller ligger still) men det tog stopp längre ner. Fick väldigt ont i magen men tänkte att det nog skulle ge sig om jag bara fick rört på mig ordentligt så det flyttade på sig. Under kvällspromenaden med hundarna blev det bara värre och värre. Tokvärk. Tarmen började dessutom ge ljudliga tarmläten ifrån sig. Pumpade och smärtorna kom som i attacker, intervallsmärtor. Mådde illa.

När vi kom hem fick jag rusa på toa, för det kände som om jag behövde tömma hela tarmen på diarré.. kände mig magsjuk. Men inget ville ut och tarmen bara fortsatte pumpa på och låta. Mådde ännu mer illa. Började känna mig svimfärdig. Tog mig från toan och la mig på golvet. Inte heller det hjälpte magen TOKVÄRKTE och det tryckte på såret. Operationssåret. Började fundera över ifall något spruckit därinne? Så ont gjorde det. Blev rejält påverkad. Smärtpåverkad. Fick rest mig upp och de där intervallpumpandet fortsatte. Tillslut kände jag att jag nog kunde rusa på toa igen, då var jag helt kallsvettig. Lyckades tömma tarmen på en jäkla massa vatten. Ja, vatten. Tarmen fortsatte dock pumpa men inget mer ville ut. Tokömt i magen.

Satte mig ner och åt middag med maken, en fördröjd sådan pga tarmen. Smakade gott i munnen men inte i tarmen. Den satte igång igen. Fyra gånger upprepades detta och när jag la mig var det långt ifrån bra. Lillan bestämde sig dessutom för att ha en besvärlig natt, vilket rimmade illa med mina egna besvär. Det var inte mycket till sömn att tala om!!

Imorse vaknade jag genomsvett med lillan på armen och en mage som molvärkte. Har dock inte fått tillbaks tarmvredskänslan igen men nåt är skumt i magen. Alltså, skummare än vanligt. Känner mig helt mör i kroppen och allmänt påverkad. Vi får se hur det går under dagen. Har vänner som kommer på fika mitt på dan skall bli intressant att se hur det går. Är så glad att jag förberedde den pastasallad jag tänkte bjuda på redan igår så det inte är så mycket att förbereda för och stressa med idag... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar