måndag 4 juni 2012

Ändrade rutiner

Det var väl bara att vänta. De så kallade rutiner lillan hade skapat sig verkar ha ändrats lika snabbt som vi faktiskt började kalla dem rutiner. Big mistake! Vi vet ju av erfarenhet (efter att ha sett andra föräldrar) att dessa rutiner kommer och går ungefär lika fort. Att det egentligen inte finns något som heter rutiner i ett spädbarns föränderliga värld. Ändå går man på det. Gång på gång.

Tyckte Olivias nattliga rutiner med att vakna mellan halv två och halv tre och sen sova till halv fem eller halv sex var otroligt bra! Passade mig perfekt. Maken också tror jag då vi försökt turas om med nattliga blöjbyten och disk. Dessvärre sprack de i förrgår. Lillan bestämde sig för att vara vaken LÄNGE och sedan vakna igen redan vid tolv. Därefter tre, därefter fem.. tja, lite ändrade vanor med andra ord. Lite typiskt när man förväntade sig att få sova några timmar och knappt hann slumra till förrän det var dags att gå upp igen. Sjukt trött!! Detsamma gällde inatt. En väldigt aktiv bebis under kvällen och sen en väldigt vaken bebis vid halv tolv, tre och så vidare. Nu sussar hon sött framför mig (tack o lov ingen bärsele för tillfället) men jag undrar hur länge det håller?

Eftersom jag är själv med både hundar o bebis idag o skall ta mig ut på promenad ensam (fast lite eftersom Lukas har en tendens att liksom dra kraftigt i sidled och skälla ut grannskapet när det kommer andra hundar o Tuffe gärna hakar på..) med båda vildbasarna och lillan.. spännande att se hur det går..  tänkte nog käka lite lunch först idag.. för att ha lite mer ork när det väl gäller ;) Inte för att jag inte gått med dem själv tidigare med vagnen men har ju alltid haft någon att ta till om Lukas bestämmer sig för att trilskas. Han har ju en förmåga att bara lägga sig ner o vägra gå också... om han bestämmer sig för att det inte passar.. o Lukas är rätt tung o bara dra..  när man har händerna fulla av vagn och en hund till kan det lätt bli lite kämpigt. Att gå med Lukas är ungefär som ett mindre träningspass för den ovane! Jag vet jag vet det är vi som fostrat honom.. eller i alla fall försökt. Man kan väl säga att på den fronten har vi misslyckats totalt!

Magen? Tokjäste inatt o igår.. o imorse var den inte rolig. Käkade fisk med gremolata igår och tror att det var något i den där gremolatan som magen inte gillade. Maken upplevde samma sak och han har ju en relativt normal mage i vanliga fall.

Väntar samtal från Huddinge idag också. Ringde upp för att kolla hur det gått med remissen till kirurgen för ny botoxinjektion. Får se om det hänt nåt ännu. Det gäller ju att ligga på om man vill ha hjälp i det här livet! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar