söndag 18 december 2011

VSL#3 ??

Har inte riktigt hunnit ifatt sen vi kom hem från vår bröllopsresa i torsdags. Är inte mig själv nånstans och har dessutom åkt på världens snorförkylning. Jag som nästan aldrig blir förkyld? Den här gången kom det med besked - över en natt. Fy fan vad jag har mått. Inte en blund den här natten heller. Magen visade sig dessutom från sin sämre sida även igår så tja, det har minst sagt varit ganska jobbigt sista dygnen!

Är nu snorförkyld, blöder näsblod, hostar slem, har feber.. tja allt är sådär härligt toppen som man önskar att det skulle vara inför jul...? NOT! Tagit cirolaxal droppar som krampar och kör i magen, men nåt var jag ju tvungen att göra för att sparka lite på tarmen... de hjälper inte som de ska men de retar i alla fall upp lite. I brist på annat så att säga och föratt undvika rävgiftet dulcolax som jag håller mig så långt bort ifrån som jag bara kan. Tarmen visade sitt missnöje genom att börja blöda igår det är väl nog tecken kan man tycka.. :-/

Läste lite i senaste numret av "kanalen" (Mag och tarmförbundets egen tidning) angående ett nytt tillskott för tarmsjukdomar som heter VSL#3, ett probiotiskt nutritionstillägg som enligt forskare skall vara bra vid bland annat ulcerös kolit. På deras finska hemsida och i england pratar de även om IBS. Läs mer på www.medans.fi  eller googla på VSL#3. Har frågat min dietist via mail ang detta preparat och får se vad hon svarar..  hoppas att det skall finnas tillgängligt att prova åtminstone, även om jag inte har några större förväntningar på att det skall hjälpa mig.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar