fredag 23 december 2011

Imorgon är det jul (igen)

Jag vet inte, men det här året känns inte som vanligt inför jul. Nog för att det var snö o kallt förra året o inte lika svårt att förstå att julen var på intågande - men i år? Regn, regn o åter regn. Idag slår väl ändå alla rekord.. dimmar ner till knävecken o som sagt.. regn. Julstämning? Icke. Försökt klippa hundarna, men ingen av dem har varit speciellt villig idag och dessutom sprängvärker skallen o näsan rinner så min egen motivation har inte direkt varit på topp :-/

Har i alla fall fått klarat av sista julklapparna (nåja, jag valde faktiskt att låt bli de sista när jag insåg vilket kaos det var på torget då jag begav mig dit) o sista touchen på kvällens måltid är lagd. Det blir massa godis (såklart, det är ju jul!) hemgjort sådant, lite skinka (lite kalkon för min del, det får duga ingen skinka här inte) apotekets goda men väldigt sockriga senap, mammas vörtbröd, ett ekologiskt gammeldags vörtbröd ja hittade på ica, mina egna små kreationer till bröd med nötter o frukt, några små får o getostar till makens hembakta pepparkakor, glögg, en julig sallad på apelsin, valnötter, clementin, äpple och agavesirap. Vi ska nog bli mätta ikväll med.. frågan är bara om vi orkar vara uppe denna "Uppesittarkväll"? Har aldrig varit nån fan av bingolotto o magen är redan väldigt trött.. resten av kroppen med.

Får se om jag hinner med något inlägg innan vi drar oss hem till mamma för julfirande imorgon - annars ses vi igen efter jul o då får jag passa på att önska alla en riktigt god sådan! Ät lagom mycket, ät inte av allt o njut med gott samvete. Tomten kommer nästa år igen ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar