onsdag 28 december 2011

Provtagning a la två

Det var en lite hektisk (och väldigt tidig!) morgon idag. Gick upp vid strax efter fem, hade en ganska jobbig natt innan dess då magen inte var på min sida .Sista relaxiten igår gick åt skogen och det bäddade som vanligt för resten av kvällen - o natten. Morgonen fortsatte i samma stil. Inte bra med andra ord. Fick ingen ordning på magen innan vi var tvugna att åka heller o maken fick ta morgonpromenaden (som annars är min standard) med hundarna då jag själv inte kom upp från brädan.. nu pratar vi bildligt.

Började med ett besök på SU och provtagningen där. Lite strul eftersom de (självfallet) missat att skriva in i systemet att de lovat att jag kunde komma idag när jag pratade med dem på telefon igår.. men men det SKA INTE går för enkelt i vården? Sköterskan som tog proverna var i alla fall vänlig och det gick relativt smidigt även om mina ådror ville strejka o inte släppa ifrån sig tllräckligt med blod mot slutet. De fick i alla fall en sisådär fem fulla rör de borde de ju kunna använda till nåt. Fick med mig nån stor dunk som jag skall samla dygnsurin i också. Jag hoppas att all denna möda ger lite fler svar än frågor.

Besök numero två denna morgon var på Östra, provtagning även där. TSH samt T4. Vet inte om de tog nåt mer men ett rör till blev det.. längre väntan den här gången men ändå över förväntan för att vara sjukhus! Spännande att se vad dessa prover visar.. om de är samma som på MVC eller om de är olika igen.. sist skiljde de sig radikalt åt. Känns ganska skumt när proverna var tagna samma vecka till o med!

Vädret verkar (även idag) lysa med sin frånvaro o istället pissar regnet ner på oss.. kanske skall jag ta tag i att experimentera med nyårsdesserten för att hinna omvärdera vad jag ska göra om det går åt skogen? Time will tell.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar