torsdag 8 december 2011

Bläckfisk, värre än krabba

Jag ska börja med vädret för att prata om något positivt. Det var kanon igår. Första dagen sen vi kom hit som vi tillbringade hela dagen på stranden, om man bortser från nödvändiga mag och matpauser då.... simmade massor och mådde då ganska ok! Vattnet är min grej..  att befinna sig omsluten av badkarsvarmt vatten och plaska omkring där.. det gör att jag kan känna mig nästintill normal. En sån känsla! Dock försvinner den ganska snabbt så fort jag går upp ur vattnet och allt trillar på plats igen. Jag borde vara en fisk eller nåt sånt.

Maten var helt ok också, alltså kvällen innan igår. Oj, vad det lät knepigt? Blue marlin med nåt gott mos. Skum blandning kan tyckas, men efter vad man vant sig vid här var det över förväntan. Dock hamnade ribban lite för högt inför gårdagens middag som var en smärre katastrof. Bläckfiskhack i nån äcklig sås med gammalt torkat ris... nej fy fan säger jag bara. Tryckte i mig så mycket jag kunde eftersom det var enda alternativet för mig som inte äter kött... :-/ men fy fan vad jag mådde NEVER AGAIN det var inte värt det. Bläckfisk?? Kräkkänslor.

Magen la som sagt av helt så det var bara att ta till dulcolax (rävgiftet igen) eftersom vi dumt nog bokat in oss på en snorkeltur som vi strax skall iväg på. Trodde tabletterna skulle ta minst lika lång tid på sig innan de verkade som de gjorde förra gången, men icke. De tog dryga fyra timmar innan helvetet brakade löst i form av kramper. Kramper från helvetet rent utsagt. Fy fan vad jag mådde.!! Hela natten har jag legat o krampat och haft spykänslor och några gånger har jag lyckats tömma tarmen men fy fan vilken pers. Lite av buksmärtorna släppte dock i takt med att tarmen tömde ur lite av sitt innehåll men efter frukost körde det ihop igen och nu sitter man här o väntar på att relaxiten skall värka..  vad jag önskar att jag hade en normal kropp!!

Just nu hoppas jag mest att snorkelturen går snabbare än vad som är planerat så man kan va hemma på "lugn mark" igen men samtidigt ser jag ju fram emot att få plaska omkring bland fiskarna i vattnet. Kvällen middag skall, enl uppgift från kocken (han kan inte vara gammal men är i alla fall trevlig) av tonfisk. Först blev jag överlycklig men insåg ganska snabbt att jag inte ska förvänta mig så mycket. På det här stället kan de förvandla även den bästa fisk till en torr, grå, seg tuggebuss som för länge sedan sett sina bästa dagar.. den som lever får se. Tack o lov att ananasen är orörd!!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar