onsdag 30 maj 2012

Puh, vilken lättnad!

Den här dagen började, som jag beskrev tidigare idag, lite annorlunda. Vädret blev dock allt annat än det regn som väderprognosen utlovat och tacksam är jag för det! Sol, inte illa. Inte alls så kallt som de förutspått heller, och jag gråter inte över det vill jag lova! Jag tror inte jag är ensam.

Har dock mått ganska dåligt i skallen större delen av morgonen och förmiddagen eftersom jag, som bekant, lyckades sabba morsans dag igår genom att tona hennes hår i en nyans som blev allt annat än vad vi hade tänkt oss. Usch, har nog aldrig sett henne så desperat o de där blickarna jag fick var allt annat än vänligt sinnade! Om jag inte varit hennes dotter så.. hon kunde ju inte ens dölja sin desperation, då är det illa vill jag lova!! Min mamma håller oftast masken. Men inte igår o inte imorse heller. De där knepen med fet inpackning o dylikt som jag hittade på nätet, de funkade uppenbarligen inte alls. Men jag misstänkte väl i ärlighetens namn att de inte skulle göra det heller. Stackars mammas hårbotten fick sig en omgång!!

Hur som helst så ville hon trots allt att vi skulle försöka fixa till det på egen hand. Fråga mig inte hur hon vågade lämna håret i mina händer igen men tydligen litar hon mer på mig än på frissan. Antar jag får ta det som en komplimang trots allt? Kände dock att ett stort ansvar vilade på mina händer då risken när man bleker slingor i ett brunfärgat hår är att de blir allt annat än den blonda nyans man är ute efter. Gula, orange, röda.. tja, allt kan hända!! Men faktum är att resultatet blev kanon! Jag var stolt! Tack o lov säger jag bara. Det var en mycket gladare o lyckligare mamma som lämnade vår lägenhet i eftermiddags och gud vad glad jag blev för det. En sten lyftes från mina axlar vill jag lova .En tung en. Resultatet blev bra mycket över förväntan. Det bruna försvann mer eller mindre helt o intrycket blev ett betydligt blondare sådant utan reflexer av gult o orange. Det krävdes en hel del jobb o bearbetning för att få bort de där hemska pigmenten men vi lyckades. Bättre än frissan hade tror jag faktiskt, om jag får säga det själv. Glad att vi lät bli att testa avfärgning. Slingor var ett bra val. I kombination med pigmenterande schampo som tog bort det gula som trots allt ville infinna sig i färgen.

Magen har varit lugnare än igår men kan inte påstå att den varit lugn. Man får vara glad för det lilla. Jag hoppas bara den inte går helt åt pipan nu ikväll då jag förmodligen kommer vara ensam större delen av den. Maken skall jobba med båten o lillan är ganska grinig.. det kräver att man har ork för att klara av att hantera det på bästa sätt. Det handlar väl om att gilla läget antar jag!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar