onsdag 9 maj 2012

Barnläkarbesök


Har varit uppe länge idag. Ända sedan tio i fem då lillan väckte oss. Hon sov dock bra inatt, tack o lov! Vaknade bara två gånger för mat och blöjbyte vilket var en enorm lättnad.. hon var ganska kinkig igår kväll så det kändes som det behövdes. Det var besök hos barnläkaren idag vid halv nio vilket innebar en tidig morgon för oss alla och lite vippade rutiner - även för Olivia som blev väckt när hon väl somnat igen och ville ha mat en extra gång = resulterade i lite extra magknip och gnäll. Förståeligt, jag hade inte heller uppskattat att bli väckt när jag precis somnat in..

Hos barnläkaren gick det ganska bra, hon sket ner skötbordet i vanlig ordning och visade prov på sin enorma styrka (barnläkaren kommenterade detta med ett syrligt tillägg om att "jag hoppas hon inte blir statsminister eller något sådant" - han var en rätt trevlig prick av den gamla rangen). Han kikade i blöjan och konstaterade att hon förmodligen har lite "omogna tarmar" (kolik med andra ord) och att hennes tarm har svårt att klara av matmängderna hon får i sig, men att detta bör rätta till sig inom en till två månader (låter ENORMT länge i mina öron då jag ju vet att hon lider av alla dessa gaser och frekventa lösa avföringar!) och om inte skall vi höra av oss igen.. ingen vidare tröst med andra ord. Vi fick dock bekräftat att hon inte lider av något allvarligt och att han inte trodde att det var fråga om någon allergi. Snarare reagerar hon mot laktasen i bröstmjölken och denna jäser i tarmen - men detta skall enl uppgift från honom alltså rätta till sig av sig självt. Det som grämer mig är ju att hon lider under tiden?! Vad gör man?

Nån diet ville han absolut inte sätta mig på. Han resonerade som jag. Om man utesluter en massa saker som man sedan introducerar vid sex månaders ålder (gamla skolan) är det ganska stor sannorlikhet för att bebisen kommer reagera med överkänslighetsreaktion. Det är alltså bättre att vänja tarmen vid alla födoämnen redan från början, men i lugnt tempo för att undvika att bebisen utvecklar en intolerans senare. Vi har ju sett hur det funkar med allergiska barn.. de har knappast blivit färre ju renligare vi blivit .. Däremot trodde han att chansen att hon utvecklar någon form av allergi är ganska stor, eftersom både jag och maken är allergiska (om än mot olika saker).

De små knottriga utslagen i ansiktet som hon har, som jag oroat mig över att de skulle kunna vara exem eller utslag slog han bort som hormonplitor. Tack för det i alla fall! Lilltjejen hade vuxit också. 53 cm och 3335gram. Skönt! Då slipper vi det bvc besöket imorgon. Det vi skall försöka med för att lindra hennes gaser och minska risken att hon sväljer så mycket luft är att byta nappflaskan mot en med större hål och ändra amningsställning. Idag har det funkat sådär. Jättebra under förmiddagen sämre under eftermiddagen. Kanon med tanke på att min egen mage inte varit på min sida alls idag.. o maken har dessutom börjat jobba. Allt på en gång.. .ingen rast ingen ro. En mycket vaken o ganska kinkig tjej har jag haft idag när "mormor" varit på besök. Tur att "mormor" är en van kruttant. Hon har ju haft med mig att göra sedan födseln och jag var allt annat än en lätt bebis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar