lördag 26 maj 2012

Hemma igen

Första dagen hemma sedan i måndags. En tidig morgon men en trevlig kväll. Lillan var vaken större delen av dagen igår, vilket inte lämnade mycket utrymme över till annat. På gott och ont såklart! Roligt när hon är vaken mer än hon sover, men tråkigt då hon spenderar mycket av sin vakna tid till att gråta och skrika. Jag hoppas att åtminstone den biten vänder snart. Det var en lite halvjobbig dag igår på det viset. Sov dock ganska bra större delen av natten så vi får vara tacksamma för det!

Stressade hem imorse för att försöka få lite bättre ordning på magen än vad jag haft de senaste dagarna hos mamma. Cykeln jag använder där är av modell antik och funkar inte riktigt optimalt. Hur man kan kalla den cykel över huvud taget är väl ett smärre under?! Jo, den SER ut som en cykel, om man bortser från att tramporna liksom sitter fram vid styret, som då man trampar en trampbil? Man liksom ligger bakåt med ryggen och får hänga fram för att nå styret. Helt fel ställning för min rygg och lika dålig för min mage. Hela tanken med cyklingen är ju att bäckenet skall vippa fram och tillbaks och när man trampar trampbil gör det allt annat än det. Så funktionen har inte direkt varit optimal..

Det finns för och nackdelar med allt. Sämre möjligheter att hantera magen hos mamma, men större möjligheter till hjälp och avslastning och större möjligheter att vara ute och ta vara på det fina vädret. Bättre för hundarna dessutom som har möjlighet att springa ut och in hur de vill - stor skillnad mot här där de är instängda i en varm lägenhet och vägrar gå ut och gå..  Tuffe matstrejkar dessutom när det är för varmt vilket leder till att han får dåligt med energi, mår illa och kräks. Ond cirkel som leder till att han får ännu sämre aptit.

Hämtade ut min nya medicin på apoteket igår. Pentasa. Den fanns där trots att de inte meddelat att den kommit in. Varför blir jag inte förvånad? Varför räknar man ens med att de skall meddela som de lovat? Skall dock inte testa den förrän helgen är över och läsa på lite om biverkningarna innan jag ger mig in på nya läkemedel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar