fredag 18 maj 2012

Chimichurri - minnen från västindien!

Lagade en väldigt god kycklingrätt igår. Ja, kycklingrätt, precis! Jag som ratat kyckling i årtionden.. föråt mig på just kyckling under en lång englandsvistelse då jag var runt arton år. Innan dess hörde kyckling till mina favoriträtter, jag har ju aldrig varit nån fan av kött. Dessävärre sprack min kärlekshistoria till kycklingen under den här englandsvistelsen då jag blev serverad kyckling morgon, middag, kväll under sex veckor och vi pratar om kyckling som var kokt LÄNGE och väl. Usch, jag kunde inte se åt kyckling efter den där vistelsen. Inte förrän i år vill säga.

Har bestämt mig för att i alla fall försöka. Började smått med kyckling och kalkon som pålägg. Utan kanter. Har fortfarande svårt för kanterna. Har fortfarande svårt för torra kyckingbitar eller kokt kyckling som påminner om den jag fick i England. Vänder sig i halsen. Detsamma gäller senor och hårda bitar i själva filéerna. Har tillrett kyckling så den är ordentligt mör med massor av kryddor sista tiden, först i liten skala och igår nästan i filébitar. Gick väldigt bra! Det måste dock smaka - av annat än kyckling! Precis som när jag började lära mig äta fisk igen..

Igår blev det alltså minnen från vår resa till Karibien för några år sen. Firade min trettioårsdag på Aruba med mamma o maken och minns precis vad jag åt den dagen! Fisk med chimichurri! Vad jag älskade den där såsen. Maten på Aruba föll mig egentligen inte alls i smaken, alldeles för amerikanskt och alldeles för lite karibiskt. Men fisken kunde de (servera stora portioner av!) och chimichurrin var nice!

Min egen variant av denna syrliga och smakrika sås blev faktiskt en riktig hit igår. Jises vad gott det var! Blir en favorit i repris idag. Tur jag gjorde såpass stor sats av chimichurrin :)

Magen verkade inte ha nåt speciellt emot den heller.. bara en sån sak. Dock hade jag otroligt ont i ändtarmen igår. Mindre kul. Idag har det väl börjat något bättre men magen den lever sitt eget liv..  vill inte riktigt vara med.. den värker, spänner o gasar upp sig. Roligare kan man ha! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar