söndag 6 maj 2012

En kinkig tjej..

Vi har haft en kinkig liten tös här hemma sista dagarna. Med start redan i förrgår kväll har hon varit otroligt grinig. Växtvärk?? Jag börjar nästan undra. Inget verkar duga, mer än för stunden. Hon har hållit låda mer eller mindre hela kvällen i förrgår, lite lugnare under natten - bara för att sätta igång igen tidigt igår morse. Sen har det hållit på. Åt dåligt igår. Ofta men lite. Strul inför varje måltid. Bråk. Inatt var hon lite lugnare igen, om man bortser från första uppvaket då matningen var ganska strulig. När hon väl kom igång med att äta gick det dock som på räls och hon fick i sig ganska bra med näring.

Sov gott ända till halv sextiden imorse då hennes lilla mage satte igång igen. Åt bra även den gången, utan större strul men sedan.. vid halv åtta var det dags igen och samma otröstliga lilla flicka var tillbaks. Strul med mat, ändå ville hon äta (och åt rätt bra) strul när matningen var klar..  sen är det inte mycket som varit bra. Det tar på krafterna att inte veta vad man ska göra eller vad det är som är så fel? Jag hoppas hon lugnar sig under dagen. Har ju haft privilegiet att ha maken hemma längre än normalt för att hjälpa mig med lillan första tiden efter snitt med tanke på mina vanliga tarmproblem och att kunna hantera dem, en opererad mage och en liten tös på samma gång. Nu har en biten gått över förväntan, men det har ändå varit guld värt att ha maken hemma till hjälp med två uppmärksamhetskrävande vovvar, en bråkande tarm och en kinkig liten dotter. Har varit guld värt att kunna hjälpas åt på nätterna.

Nu börjar verkligheten igen då maken skall tillbaks och jobba redan på onsdag nästa vecka och jag blir ensam med en kinkig liten tjej och två obstinata små vovvar.. det kommer ta på krafterna rejält. Jag hoppas verkligen att min tarm bestämmer sig för att vara på min sida, åtminstone första veckan så jag får möjlighet att lägga mig med skivan en stund på dagen.

Tarmen var rätt ok igår men ballade ur under kvällen och natten. Idag är den väl sådär. Inte som igår morse men heller inte det värsta den varit. Jag håller tummarna att den i alla fall inte blir värre än så här idag! Krafterna behövs för att ta hand om lilltösen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar