onsdag 30 maj 2012

Hagel?

Det har varit en lite annorlunda start på den här dagen. När jag var ute imorse (läs vid sjutiden) var det ganska fint och klart, solen tittade till och med fram. Pratade med min mamma i telefon strax efter. Ok, nån timme senare var det väl - och då haglade det? Det finns en låt med Prince tror jag det är, som heter "sometimes it snows in april" - så sant som det var sagt, men i slutet av MAJ?! Det är ju nästan juni om vi skall vara helt ärliga..! Jisses, man kan fråga sig vart vädret är påväg.

Hade en lite smärre persdag igår. Olivia var kinkig större delen av dagen och ville inte riktigt komma till ro. Det var inte mycket som passade och dessutom skrämde hon slag på oss genom att få nåt slags pipljud när hon andades efter att hon satt i halsen när hon åt. Det lugnade sig dock ganska snart men det räckte för att göra både mig och maken upprörda.

Lyckades dessutom göra både mig själv o mamma upprörda igår. Urgha. Tanken var att jag skulle hjälpa henne fräcka till färgen i håret lite grann efter att jag klippt det åt henne. Skulle jag inte gjort! Toningen som angav "Blond" på både förpackning o tub visade sig bli allt annat än blond när den kom i kontakt med hennes hår. Efter tjugo minuter var det mer kastanjebrunt än blont! O mamma som alltid varit ljus.. o alltid fasat för dessa mörka färger.. vad gör man? Panik. Usch vad dåligt jag mådde!! Såg på henne hur hemskt hon tyckte att det var, jag menar hon kunde inte ens dölja sin desperation :( Usch. Mådde fan hela kvällen för det där o spenderade större delen av eftermiddagen (trampandes på min cykel med lillan på magen) med att googla tips på hur man kan få bort det.. dessvärre massa röda pigment i.. när man bleker dem kommer en sån där härlig morotsfärg (not) fram..  hua jag fasar. Till saken hör att mamma är lite skrajsen för att gå till frisören (sorry mamma!) och jag känner att det ligger på mitt bord att rätta till det här.. men när hon inte vill att vi tonar om håret utan bara att vi fixar det på nåt sätt.. då känner jag en stoooor klump i magen det vill jag lova.

Nu har vi i alla fall bestämt att vi skall bleka lite slingor i det för att göra det ljusare, Tipsen med inpackningar och schampon för slitet hår hjälpte enligt mamma inte ett piss. Så vi får se hur den här dagen slutar.

Min egen dag? Magkatastrof igår. Men det var bara o bita ihop. Jag hade ju annat att ta tag i.. liksom idag.. det är bara att gilla läget o hoppas på bättre tider!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar